16
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

En iyi kestane yarıması

Kütahya'nın Simav ilçesinde "Birinci Ulusal Kestane Festivali" çerçevesinde düzenlenen "En İyi Kestane Bahçesi ve Kestane Yarışması"na üreticiler ilgi gösterdi.

İlçeye bağlı Demirciköy beldesinde gerçekleştirilen yarışmaya toplam 53 üretici katıldı. TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder'in başkanlığını yaptığı uzmanlardan oluşan 5 kişilik jüri heyeti yarışmaya katılan üreticilerin ürünleri üzerinde standardizasyon, renk, irilik, iç bütünleşme ve aroma yönünden değerlendirmelerde bulundu.

Titiz bir çalışmanın ardından jüri yarışmaya Demirciköy beldesinden Katılan Ahmet Üstün'ün kestanesi ve bahçesini Altın, ilçe merkezinden yarışmaya katılan Ömer Nergiz'i Gümüş, Çaysimav beldesinden yarışmaya katılan Mehmet Göktürk isimli vatandaşın bahçesiyle ürününü de bronz madalyaya layık gördü.

Jürinin değerlendirmesinin açıklanmasının ardından altın madalyaya layık görülen Ahmet Üstün'ün hediyesini Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, gümüş madalyaya layık görülen Ömer Nergiz'in hediyesini Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Bronz madalya layık görülen Mehmet Göktürk'ün hediyesini de Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir takdim ettikten sonra yarışmacılara bazı kurum ve kuruluşlar çeşitli ödüller verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 15:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit özcan IP: 81.214.210.xxx Tarih : 15.11.2007 12:30:13

Simav'ın ekonomik ve kültürel yönden kalkınmasını teminen /iyi Kestane/ yarışması iyi bir faaliyet.Şahsen İstanbul Altunizade ve koşuyolu semt pazarlarında şayet etikette/simav kestanesi/ yazılı deyilse soruyorum kestane simav mı diye. Yazılı değilse yazımasını sağlıyorum.Yeni vakıf olduğum konu.Şeyh BEDRETTİN.Simalı olduğu hatta Simavda /Şeyh Bedrettin Camisi olduğunu öğrendim.Selçuklu Hükümderı ALAATTİN'in akrabası olan bu zat.Simav lıdır.Okuyup Ulema olduktan sonra Edirne-ye görevli Şeyh olarak gitmiş ve Simavne şeyhi denilmiştir.Mesela Şaphane Hocası Başka,Şaphaneli Hoca başka şeyi ifede ediyor .Bu zat Edirne Cıvarının daha tam TÜRK ler tarafından ele geçirilemediği dönemde yaşamış .Selçuklular bu yöreye Gödermek için Üstün vasıfları olan akrabalarından olan Şeyh Bedrettini ancak edirneye göndermiş olabilirler.Edirne yöresi halkı Zata Şeyh Bedrettin Simvlı diye anmış olmalı.Bu dönemlerde Kütahya genelinde çok uleme,şair,sohbet erbabı bilgin gezgin Çıkmş Bedrettin Simavlı,Evliya çelebi ve Çavdarhisarlı PİR Ahmet çavdaroğlu ,Torunu GAYBİ gibi. Bu ve benzeri konuların araştırılmasında fayda var.saygılarımla.