1
Haziran
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Engelli genç engel tanımıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 12 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında belden aşağısı tutmayan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan 31 yaşındaki İsmail Erden, ilçenin en işlek yeri olan Cumhuriyet Meydanı'nda büfe çalıştırıyor.

1995 yılında Simav'a bağlı Kuşu beldesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasından sonra ayağa kalkamayan ve belden aşağısı tutmayan İsmail Erden, hayatın zorluklarına rağmen ayakta kalmayı başararak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendisine yapılan yardımlarla açtığı büfeyi işletiyor.

12 yıl önce bir anda tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyleyen Erden, "Oto kaportacılığı yapıyordum. Tamirini yaptığım aracı teslim etmeye giderken yolda kaza geçirdim. Kazada omurilik sinirlerim kopmuş. Genç yaşta tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. 12 yıldan bu yana ayağa kalkamıyorum. Ancak azmimden hiçbir şey kaybetmedim. Hayata küsmedim. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımlarıyla açmış olduğum büfede ekmek paramı çıkarıyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 12:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Recep Gökçedağ IP: 194.27.134.xxx Tarih : 30.06.2007 04:41:24
Rabbimin seni ayağa kaldırdığı günü görmeyi sabır ile bekliyorum...dualarımdasın...