18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Engelliler sınıfı okulun gözdesi

Simav'da Gülizar Eren İlköğretim Okulun’da eğitim gören engelli öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından el üstünde tutuluyor. 5 erkek ve 1 kız öğrenciden oluşan özel sınıfın öğretmenliğini yapan İsmail Bacaksız, "Evde bile öğrencilerimi arıyorum. Onların insana sevgi ile yaklaşmaları, sempatik tavırları, benim gibi herkesi mutlu ediyor" dedi.

Bacaksız, teneffüslerde bile engelli öğrencilere rehberlik yaparak onları topluma kazandırdıklarını söyledi.

İlçede çok sayıda engelli çocuk olduğunu kaydeden Okul Müdürü Abdürrahman Laçinkaya ise, "Vatandaşlar engelli çocuklarını bize getirmek yerine evlerinde bakmayı tercih ediyor. 5 yıldır 6 öğrenci ile eğitim vermeye çalışıyoruz. Ana babaları isterse diğer öğrencilere de kapımızı açarız. Engelli öğrencilerimizi okulda el üstünde tutuyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 12:59:43
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 15:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa TÜRK IP: 88.225.140.xxx Tarih : 11.07.2006 11:09:41
merhaba ben bu müdürü daha önceden de tanıyorum her zaman ilklere imza atan bir kişi, sanırsam da simavlı değil fakat simavı simavlılardan daha çok sevdiğine de eminim. Abdurrahman beyi ilk gördüğümden beri saçları beyaz eğitim için kendini feda etmiş bir eğitim gönüllüsü ona tekrar teşekkür ediyorum engelli katdeşelerimize ve evlatlarımıza sahip çıktığı için.