20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Eynal Kaplıcaları cazibe merkezi oldu

Kütahya'nın Simav ilçesindeki Eynal Kaplıcaları yenilendi. Müşteriler tarafından aranan tüm özelliklere sahip çağdaş ve modern anlamda 40 yeni apart motel yapıldı.

Yatak kapasitesi 800'den bin 50'ye çıktı. Simav'ın bağımsız Belediye Başkanı Rıza Özdemir, ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Eynal Kaplıcalarının 3 bin yılı aşkın bir süredir insanoğluna şifa dağıttığını söyledi. Kaplıcanın kendi döneminde müşterilerin isteği doğrultusunda çağdaş ve modern anlamda hizmet verir bir konuma getirildiğini ifade eden Özdemir, her türlü su sporlarının yapılabildiği Agua Parkı, restoranları, yüzme havuzlu iki oteli, 165 apart moteli, 20 sıhhi banyosu, iki termal hamamı olan tesislerde gençlerin istifade edebileceği futbol, voleybol ve basketbol sahaları ile masa tenisi, bilardo salonları, çay bahçeleri, gezinti sahaları, çocuk oyun alanları, piknik alanları gibi ortamlar bulunduğunu kaydetti.


Doğal güzellikler içerisinde yer alan kaplıcanın romatizma, siyatik, kırık, çıkık, kireçlenme, deri hastalıkları, cinsel rahatsızlıklar, yorgunluklar, nevrit, nevralji ve böbrek taşları gibi hastalıklara iyi geldiğinin Sağlık Bakanlığınca tescil edildiğini hatırlatan Özdemir, kaplıcaya gelen müşterilerin aynı zamanda kentin ortasında kalan eski adıyla Asar olarak bilinen Hisardaki kale kalıntıları ile ilçenin dört bir yanını sarmış vaziyetteki çam, kayın, gürgen, meşe ve kestane ormanlarıyla yeşilin bin bir tonunun yer aldığı 1450 rakımlı Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesislerini gezerek hoşça vakit geçirebileceklerini, Krater Gölde Aynalı Sazan balığı avlayabileceklerini söyledi.


1671'de Simav'a gelen Evliya Çelebinin (Dünyada ve Anadolu'da birçok kaplıcayı gezdim, gördüm. Ama; Eynal Kaplıcası gibisini görmedim. Böylesi yeryüzünde yoktur) sözlerini anımsatan Özdemir, belediye tarafından işletilen kaplıcada görev alan personelin müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu ve güler yüzlü hizmet sunduğunu söyledi.

Kaplıca bünyesine yaptıkları 50 yataklı 50 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin tamamlanma aşamasında olduğuna dikkat çeken Özdemir, hastane bünyesindeki 6 adet dubleks ve jakuzili odalarda isteyen müşterilere VIP hizmeti sunulacağını açıkladı.


Özdemir, ayrıca belediye olarak, turla gelenlere ücretsiz otobüs tahsis ederek çevre gezilerine yardımcı olduklarını ve kış sezonu tarifelerinde yüzde 40'a varan indirimler yaptıklarını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 12:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?