29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Eynal'a yerli turist ilgisi

3 bin yıldan bu yana müşterilerine sağlık hizmeti sunan Kütahya'nın Simav Eynal Kaplıcaları'ndaki konaklama tesislerinin büyük bölümü son beş yılda belediye tarafından baştan aşağıya yenilendi, yatak kapasitesi 800'den Bin 50'ye çıkarıldı.


Belediye Başkanı Rıza Özdemir'in romatizma başta olmak üzere14 çeşit hastalığa iyi geldiği doktor raporları ile tespit edilen kaplıcasını Sağlık Bakanlığı'na da tescil ettirip kalitesini onaylattırmasının ardından otel, motel ve apartlarda gerçekleştirdiği modernizasyon çalışmaları ile yılın belirli günleri dışında boş kalan kaplıcayı şimdi 365 gün dolup taşan, yerli ve yabancı pek çok turistin hastalıklarına şifa bulurken eşi ve çocukları ve yakınlarıyla çok ucuz bir şekilde tatilini geçirebileceği huzur dolu bir tatil cennetine dönüştürdü, turizm açısından ölü sezon sayılan kaplıca ful çekmeye başladı.


Kaplıca Müdürü Altan Akmeşe, Eynal'a gelmek isteyen müşterilerin önceden rezervasyon yaptırmalarını istedi. Rezervasyon yaptırmadan gelen müşterileri geri çevirmek zorunda kalmalarından üzüntü duyduklarını ifade eden Akmeşe, rezervasyon işlemleri için 8 hatlı telefonun 24 saat hizmet verdiğini bildirdi. Son 10 ayda kaplıcadan yararlanan müşteri sayısının 300 bini aştığını belirten Akmeşe, yüzde yüzlük doluluk oranı ile otel, motel ve apartların ful çektiğini, yılsonuna kadar kaplıcadan yararlanan müşteri sayısının 500 bini bulacağını tahmin ettiklerini söyledi.


Eynal'a en fazla rağbeti kaplıca diyarı olarak bilinen Bursalı müşterilerin gösterdiğini anlatan Akmeşe, Bursalılardan sonra kaplıcaya ilgi gösteren iller arasında İzmir, İstanbul, Uşak, Konya, Gaziantep, Isparta ve Balıkesir'den gelen vatandaşların yer aldığını kaydetti. Akmeşe, müşteri memnuniyetini ön planda tuttukları kaplıcada tüm müşterilere kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını ve hizmetleriyle müşterilerine layık olmaya çalıştıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 15:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?