14
Haziran
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Eynal'da AKP şurası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kütahya İl Yerel Yönetimler Şurası, Simav'ın Eynal Kaplıcaları’nda yapıldı.

Yerel Yönetimler Şurası’nda konuşan AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yahya Baş, AK Partili yöneticilerin modern bir anlayışıyla belediyecilik ve diğer hizmetlere kalite getirdiğini vurgulayarak, yerel yönetimlerin meselelerinin bu tür toplantılarda dile getirildiğini söyledi.

Milletvekili Soner Aksoy da, parti olarak 2002 yılının 3 Kasım’ından itibaren medeniyet projesine imza attıklarını belirterek, "İddia ediyoruz ki Türkiye önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli devletlerinden biri olacaktır. Bunun için temel anlamda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar en küçük birimden devletin üst kademelerine kadar uzanıyor. Zaten bu böyle olmalıdır. Medeniyet projesi bütünlük arz etmelidir. Bununla birlikte bir ahengin olması gereklidir. Bu ahengi hep beraber çalışarak yakalayacağız" dedi.

AKP İl Başkanı Nazlı ise, Mahalli İdareler Kanunu çıktığında, ülkenin ağırlıklarından kurtulmuş, genç ve enerjik bir yapıya kavuşacağını savundu. Şurada konuşan Simav Belediye Başkanı Özdemir de, ilçede gerçekleştirilen yatırımlardan bahsetti. Eynal Kaplıcaları’nın yatırımlarla daha da büyüyeceğini ifade eden Özdemir, jeotermal enerji projesine büyük önem verdiklerini bildirdi.

Şurada yapılan konuşmalarda, Kütahya’nın Teşvik Kanunu kapsamına alınmasının önemi üzerinde durularak, ilin topyekün olarak teşvikle birlikte gelişme trendini yakalayacağı görüşü savunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:55:43
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?