16
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Fabrika gibi okul

Kütahya'nın Simav Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lise'sinde okuyan öğrenciler, hem eğitim görüyor, hem de para kazanıyor. 

Bir fabrika gibi çalışan Simav Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi (SATEL), okullar ve resmi kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor. Döner sermaye usulü ile çalışan okul, öğrencilerine de çalışmalarının karşılığı olarak bakanlıkça belirlenen miktar kadar saat başı ücret ödüyor. Simav Anadolu Teknik Anadolu Meslek, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Çetin Terzioğlu, okullarında toplam 10 bölüm ve 17 dal bulunduğunu belirterek, iş yoğunluğunun özellikle makine, ahşap ve sıhhı tesisat teknolojileri dalında yoğunlaştığını söyledi. 

Genelde bakanlık tarafından ön görülen bazı okulların sınıf dolapları, sıra, bilgisayar masası, yazı tahtası, kitaplık, kütüphane ve oturma grupları gibi işlerinin yanı sıra, resmi kurum haricinde gelen siparişleri de değerlendirdiklerini belirten okul müdürü Terzioğlu, "Yaptığımız tüm işler garantilidir. İsteyen bir vatandaşımız, dilekçe vermek suretiyle malzemesi bizden veya kendisinden olmak kaydıyla masa, dolap gibi ahşap işlerin yanında demir, çelik ürünleri yapmamızı isteyebilir. İstenen siparişin maliyeti çıkartılarak müşteriye sunulur, kabul edilirse siparişin yapımına başlanır. Okulumuz döner sermaye usulü ile çalıştığı için maliyetin dışında elde edilen kardan çalışan öğrencilerimize ücret ödenmektedir. Öğrencilerimiz her ay değişik saatlerde çalıştıklarından aldıkları ücretlerde değişmektedir. Öğrencilerimiz burada eğitimini sürdürürken bir yandan da çalışarak ücret almaktadır" diye konuştu.
Endüstri Meslek liselerinin cazibesinin gün geçtikçe arttığını dile getiren Terzioğlu, "Daha önceki yıllarda kat sayı sebebiyle öğrenci sayımız azalmıştı. Meslek liselerine dikey geçiş hakkının tanınması ve KPSS'de özellikle teknik elaman istenmesi, okulumuzun cazibesini artırdı. 2007 -2008 yılı kayıt döneminde 236 öğrencinin kaydını yaptık. Bugün okulumuzda 653 öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca endüstri meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimiz kalifiye eleman olarak okuldan ayrılmakta ve okul sonrası daha rahat iş bulmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım zengin IP: 88.251.77.xxx Tarih : 6.02.2008 18:59:24

vay be atolyeme bak mezun olalı 2 yıl oldu ama cok ozledım beya super arkadalık ortamı mukemmel bır okul....cokda guzel bır bolum