18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Federasyona saha tepkisi

SİMAV KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN FEDERASYONA SAHA TEPKİSİ

Kütahya’nın amatör spor kulübü zengini ilçesi Simav Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Örenç, ilçede mevcut iki futbol sahasının fiziki yetersizlikleri yüzünden 22 spor kulübünün maç ve antrenman ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini öne sürdü.

İlçede mevcut iki futbol sahasından birisinin Futbol Federasyonuna, diğerinin de belediye ye ait olduğunu ifade eden Simav Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Örenç, federasyona ait Akbaldır Stadının bozuk zemini, belediye ye ait Leylek Kürü futbol sahasının da yeni düzenlemeler nedeniyle futbol oynamaya müsait bir ortam oluşturmadığı için sporcuların yanı sıra ilçedeki sporseverleri de olumsuz yönde etkilendiğini ileri sürdü.

Her iki futbol sahasının günün koşullarına uygun hale getirilmesi yönünde federasyona yaptıkları başvuruların bu güne kadar dikkate alınmamasından yakınan Örenç,” Futbol sahalarımızın durumunun düzeltilmemesi durumunda geriye iki alternatif kalıyor. Ya bu sezon tüm maçlarımızı deplasmanda oynayacağız. Ya da maddi imkansızlar içerisinde boğuşan kulüpler olarak 2010–2011 sezonunda maçlara çıkmayacağız. Biz bunların hiç birisinin gerçekleşmesini istemiyoruz. Federasyon başta olmak üzere Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe ile İl Spor Müdürlüğümüzün bu feryadımıza kulak vererek her iki futbol sahamızın da günün koşullarına uygun hale getirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Örenç, Simav’daki her iki futbol sahasından 22 amatör kulübün yanı sıra 9 lise, 7 de ilköğretim okulu spor kulüplerinin yararlandığını kaydetti.

SİMAV KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN FEDERASYONA SAHA TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 09:24:01
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?