18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Göçebe eğitim sona erdi

120 GÜNLÜK GÖÇEBE EĞİTİM SONA ERDİ

Kütahya’nın Simav ilçesinde 17 Şubat'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ve ardından aralıksız devam eden 200 dolayındaki artçı sarsıntılar yüzünden Osmanbey ilköğretim ile İmam Hatip Lisesi ağır hasar gördü.

Geçtiğimiz haziran ayında incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri can güvenliği olmadığı gerekçesiyle boşalttığı okullarda güçlendirme çalışması başlattı. Çalışmaların yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişmemesi nedeniyle her iki okuldaki yaklaşık 2 bin öğrencinin yanı sıra 100’e yakın idareci, öğretmen ve hizmetlilerde ilçedeki diğer okullara gönderildi. Güçlendirme çalışmaları 4 Ocak 2010’da tamamlanınca yaklaşık 120 gündür başka eğitim yuvalarında göçebe eğitim gören iki bini aşkın öğrenci ile 100 dolayındaki öğretmen ve idareci kendi okullarına geri döndü.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi her iki okuldaki güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını başka okullara gönderilen öğretmen, öğrenci ve idarecilerin 4 Ocak 2010 tarihi itibariyle okullarına geri döndüklerini bildirdi. Osmanbey İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Oğul okullarını özleyen bin 500 dolayındaki miniğin mutluluklarının yüzlerinden okunduğunu kendilerinin de bu mutluluğa ortak olduklarını söyledi.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Çapar,120 günlük okul hasretinin sona ermesinden öğrenciler kadar öğretmen ve idarecilerinde büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. “Allah bu tür doğal afetleri bir daha göstermesin. Başka okullarda eğitim görmek çok zor. İnsanın kendi yuvası gibisi yok” şeklinde konuştu.

120 GÜNLÜK GÖÇEBE EĞİTİM SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 17:34:00
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?