31
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Gümüş: 'Koltuk düşkünü değilim'

Simav ilçesine bağlı 2 bin 600 nüfuslu Beyce beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Nurullah Gümüş, (55) üçüncü dönem için aday olmayacağını söyledi.

Koltuk düşkünü bir politikacı olmadığını belirten Gümüş, görevini gençlere bırakmak amacıyla üçüncü dönem için aday olmayacağını anlattı. Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüş 10 yılda yaptıkları hizmetlerle Beyce beldesinin hem çehresini hem de kaderini değiştirdiğini iddia etti.

10 yıllık hizmet süresince belediyenin makam aracını hiç kullanmadığını ve ağırlama gideri ile hiçbir misafirini ağırlamadığını vurgulayan Beyce beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Gümüş, belediyeye ait telefonu da hiç kullanmadığını anlattı. Gezi, ağırlama ve telefon giderlerini 10 yıl boyunca hep cebinden karşıladığını ifade eden Gümüş, partisine mensup 9 belediye meclis üyesinin de 10 yıl boyunca yapılan oturumlardan hiçbir ücret talebinde bulunmadıklarını kaydetti.

10 yıllık görev süresince belediye bütçesinin 4 katı kadar kaynağı dışarıdaki hatırı sayılır dostlarından temin ettiğinin altını çizen Gümüş, bu konuda en büyük desteği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Uşak'ta faaliyet gösteren USAŞ şirketi ve yakın dostlarından gördüğünü anlattı, destek konusunda Çevre ve Orman Bakanlığındaki yakın arkadaşları vasıtasıyla önemli ölçüde yardımlar aldığını ifade etti.

10 yıl önce 6 bin 500 YTL borç ile devraldığı belediyesini bugün için borçsuz bir şekilde devredecek olmanın hazzını yaşadığını belirten Gümüş, bundan sonraki yaşamını memleketi Beyce beldesinde ailesiyle birlikte geçirmeye hazırlandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?