20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Hacı adaylarına seminer

Kütahya'nın Simav İlçe Müftülüğü'nce bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik üç günlük seminer düzenledi. Halil Ağa Camii'nde başlayan seminerde hacı adaylarına hacc'ın vecibeleri, ihrama girme zamanı ve yasakları, tavafla ilgili hükümler, beşeri münasebetler, kurban kesimi, Medine ziyaretleri ve takip edilmesi gereken idari konular hakkında bilgiler verildi. Slayt gösterileriyle anlatılan konular hac yolculuğu başlayıncaya kadar devam edecek.


Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına gerekli bilgilerin bu seminerde aktarıldığını belirterek, "Seminere katılan hacı adaylarımıza orada neler yapacaklarını tek tek anlattık. Bu seminerleri takip eden hacı adaylarımız aldıkları bilgiler sayesinde kutsal topraklarda inşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini tamamlayacaklar. Ayrıca bu seminerlerde hacı adaylarımız merak ettikleri soruları da sorarak kutsal yolculuklarına çok iyi hazırlanma fırsatı bulduklarına inanıyoruz. Özellikle oraya giden hacılarımız mutlaka görevli arkadaşlarla birlikte hareket etmelidir. Kendilerince fikir üreterek hareket etmemelidirler. Kendi guruplarıyla hareket edecek olan hacılarımız görevlerini tam olarak yerine getirebileceklerdir" dedi.


Simav İlçe Müftülüğünce düzenlenen üç günlük seminerin son gününe katılan İl Müftüsü Mustafa Üsküplü, düzenlenen seminerler sayesinde hacı adaylarına öncesi ve hac esnasında karşılaşacakları sorunların anlatıldığını söyledi

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 11:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?