18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Hayırsevere Kalkan'a plaket

HAYIRSEVERE RAFET KALKAN'A PLAKET

İstanbul’da yaşayan Rafet Kalkan isimli vatandaş, doğup büyüdüğü memleketi Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Öreyler belediyesine 10 bin lira nakit para yardımında bulundu. Rafet Kalkan’ın bu örnek davranışı Belediye Başkanı Özden Akçay başta olmak üzere hemşerilerini duygulandırdı.

Ekonomik kriz nedeniyle gençlerin iş aramak için büyük kentlere göç etmesi sonucu belde nüfusunun binin altına düşmesi sonucu İller Bankasından aldıkları payın giderek düştüğünü ve bu yüzden yatırım yapamaz hale geldiklerini ifade eden Öreyler beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Özden Akçay, İstanbul’da yaşayan hemşerileri Rafet Kalkan’ın yatırımlarda kullanmak üzere beldesine nakit 10 bin lira para yardımında bulunmasını çok önemli bir gelişme olarak gördüklerini kaydetti. Bu örnek davranıştan dolayı beldesine davet ettiği Rafet Kalkan’ı plaketle ödüllendirdiğini vurgulayan Özden Akçay, “Duyarlı vatandaşlarımıza her zaman teşekkürü borç bilirim. Sayın Kalkan İstanbul’da yaşamasına rağmen doğduğu yeri unutmamış vatandaşın hizmetine sunmak üzere yardımda bulunmuştur. Kendisine bir plaket vererek bu asil davranışını ödüllendirmek istedim” şeklinde konuştu.

Hali vakti yerinde olan varlıklı hemşerilerini beldesine yardıma davet ettiğini dile getiren Öreyler Belediye Başkanı Özden Akçay, kendisi dahil belediye personelinin uzun zamandır maaşlarını doğru dürüst alamadıklarını, ancak bu durumun çalışmalarında her hangi bir aksamaya yol açmadığını söyledi. Akçay,” Ben hiç maaş almasam da olur. Çünkü ben belediye başkanlığını maaş için değil, hizmet yarışı için tercih ettim. Ancak belediyemde çalışan 5 personelin durumu farklı. Onların geçimlerini sağlaması için maaşlarını doğru dürüst alması gerekiyor. Bu yüzden hemşerilerimin yardımına muhtacız. Yardım ederlerse seviniriz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 10:30:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 18:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?