18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Her gün 800 kişiye iftar

HER GÜN 800 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Kütahya’nın Simav Belediyesi mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yolda kalmışlar ve yaz okulu için ilçede kalan üniversite öğrenciler için 4 Eylül Otoparkına İftar çadırı kurdu.

“ Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir ” sözünü hatırlatan Belediye Başkanı Kasım Karahan, geçen yıl başlattıkları uygulamayı vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bu yıl da tekrarladıklarını bildirdi.

Günde yaklaşık 800 dolayında vatandaşa iftar yemeği sunduklarını ifade eden başkan Karahan, Ramazan ayının bu anlamda birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu söyledi. Kurdukları İftar Çadırında isteyen her vatandaşın rahatlıkla iftarını açabileceğini belirten Karahan, böyle bir hizmetin kendilerini son derece mutlu ettiğini vurguladı.

İftar çadırına belli zamanlarda bürokrat arkadaşlarıyla giderek vatandaşlarla birlikte olmayı planladığını ifade eden Belediye Başkan Karahan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ramazan ayında yoksullar, muhtaçlar, yaşlılar ve bütün vatandaşlar iftar çadırında yemek yemenin güzelliğini paylaşır. Sevgi, hoşgörü ayı olan Ramazan’da beraberce açılan iftar sofralarının tadı unutulmazdır. Biz de Simav Belediyesi olarak elimizden geldiğince iftar soframızla bütün vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İftar çadırının masraflarının bir bölümünün hayırseverlerin karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, İftar Çadırına katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiğini kaydetti.

HER GÜN 800 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 13:40:00
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?