23
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Huzur için kamera şartı

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde artan hırsızlık olayları, yetkilileri harekete geçirdi.

Kaymakam Günay Özdemir, ilçenin güvenliği konusunda alınacak tedbirler için halkın da katıldığı bir toplantı düzenledi. Davet edilmelerine rağmen eczacı, sarraf ve galericilerin toplantıya katılmamasına sitem eden Özdemir, "Güvenlik, ilçenin en önemli meselesi. Bu meseleyi hep birlikte çözebiliriz. Gayemiz, halktan gelen fikirler doğrultusunda neler yapabileceğimizi belirlemek. Ne var ki son günlerde soygunlardan en büyük zararı gören bazı meslek gruplarının toplantımıza iştirak etmedi" dedi.

Özdemir, Simav’ın şu anda Türkiye’nin en huzurlu ilçesi olduğunu, ancak son günlerde hırsızlık olaylarında ciddi bir artış yaşandığını ifade ederek, "Bunun önüne geçmek zorundayız. Yapacağımız en iyi iş, ilçeyi güvenlik kameralarıyla gözetlemek olacak. Bunun için maddi desteğe ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Rıza Özdemir, kurulacak sisteme belediye olarak destek verdilerini kaydederek, "Gerekirse halkı dolaşır yardım toplarım. Simav’ın güvenliği bizim için çok önemli. Simav Türkiye’de parmakla gösterilen huzurlu kentlerin başında geliyor. Bu imajımızı bozmak isteyenlere asla izin vermeyiz" açıklamasında bulundu.

Toplantıda güvenlik kamerası alınması kararlaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 15:13:17
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?