30
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

İnterneti olmayan okul kalmadı

Kütahya'nın Simav ilçesinde internet ile tanışmayan okul bulunmadığı bildirildi. Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, devlet millet işbirliği sayesinde ilçede bilgisayar altyapısı ve donanımı bulunmayan tek bir okul bırakılmadığını kaydetti.
İlçede faaliyet gösteren 52 okulun bilgisayar donanımlarını tamamladıklarını ifade eden Sevgi, isteyen her öğrencinin istediği bilgiye okulunda anında ulaşabildiğini söyledi.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz sene Ulaştırma Bakanlığı ile başlattığı ADSL sistemi ve hızlı internet ulaşım sistemi projesi çerçevesinde başlattıkları çalışmalar ile 52 okulun tamamının Simav'a yakışır bir vaziyette internete kavuşturulduğunu anlatan Sevgi, ilçede önceki yıllarda eğitimin kalitesinin artırılması yönünde devlet ve millet işbirliği ile yapılan yatırımların meyvesini aldıklarını dile getirdi. Okulların tamamının internet ortamına kavuşmasının eğitimin kalitesini daha da artıracağına inandığını kaydeden Sevgi, bu yıl okulların tamamından üstün başarı beklediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 15:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?