25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Jeotermal çalıştayı 3–4 Temmuz'da

SİMAV JEOTERMAL ÇALIŞTAYI 3–4 TEMMUZ DA

Onursal Başkanlığını Kütahya Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın üstlendiği Simav Jeotermal Platformu, 3 – 4 Temmuz da “Kaygımız Büyük. Jeotermaline Sende Sahip Çık” söylemiyle çalıştay düzenleyecek.

İlgili kurum ve kuruluşların temsilcilerini davet etmek ve bürokratik temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara’dan dönen Simav Jeotermal Enerji Platformu Genel Sekreteri Orhan Nasuhoğlu, 3-4 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek çalıştayda ilçedeki jeotermal kaynakların hidrojeolojik ve hidrotermal değerlerinin dünü, bugünü ve yarının ele alınacağını bildirdi.

Simav Bölgesel Jeotermal Gelişim Politikası’nın hazırlanmasının hedefleneceğini çalıştayda ayrıca kaynakların maksimum yenilenebilirlik ve entegre biçimde kamu yararına kullanılmasının amaçlandığını anlatan Nasuhoğlu, çalıştayda ayrıca geçen aylarda düzenlenen kongrelerdeki bildirilerinde sunulacağını açıkladı.

Çalıştaya tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ile Simavlıları davet ettiklerini ifade eden SJP Genel Sekreteri Orhan Nasuhoğlu, ilçede jeotermalin geleceği konusunda ciddi bir uzlaşma oluştuğunu, çeşitli partilerden belediye başkanlarıyla çok farklı kesimlerin de çalışmalara destek verdiğini söyledi. Nasuhoğlu,” Amacımız ilçemizden çıkan bu doğal kaynağın çok daha verimli, akılcı ve çevreye uygun şekilde kullanılmasıdır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 10:51:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 18:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?