22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

'Kalitesi belgelendi' talep arttı

Simav'da, geçen yıl İSO-9001 kalite belgesi alan 150 yatak kapasiteli Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi, Simav’ın yanı sıra civar ilçelerden gelen hastalara cevap vermekte zorlanıyor.

Kalite belgesi almadan önce günde 300-400 civarında hastaya hizmet verdiklerini belirten Başhekim Naci Çağlar, "Hasta sayımız bu günlerde binin üzerine çıkmaya başladı. 10 poliklinik ve 17 uzman doktorumuzla hastalarımıza hizmet vermekte zorlanıyoruz. 50 yatak kapasiteli ek hizmet binamızın önümüzdeki günlerde hizmete girmesiyle birlikte dahiliye, hariciye, çocuk ve doğum servislerimize yeni ilaveler yaparak, yoğunluğu azaltmayı planlıyoruz" dedi.

Hastanedeki yoğunluğun 3 kat artmasının ardından gündüz sağlık hizmetinden yararlanamayan bazı hastaların akşamları acil servise yönelmeye başladıkları öğrenildi. Vatandaşların kaliteli hizmet alabilmek için sabahın erken saatlerinde hastane önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu anlatan Çağlar, "İlgiden memnunuz. Arkadaşlarımızla gece gündüz demeden vatandaşa en iyi hizmeti sunabilmenin gayreti içindeyiz. Son günlerde araç-gereç ve uzman takviyesi yaparak hastalarımızı dışarıya göndermemeye gayret sarf ediyoruz. En büyük eksiğimiz bina. Ek bina vatandaşların desteğiyle önümüzdeki aylarda hizmete girecek. O zaman hem bizler, hem de vatandaşlar rahatlayacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:41:37
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 12:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?