24
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Kalkan rampaları sürücülerin kabusu

KALKAN RAMPALARI SÜRÜCÜLERİN KABUSU HALİNE GELDİ

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanı içerisindeki Simav-Kütahya karayolunda tehlike arz eden 5 ile 8.kilometreleri arasındaki bölümün bir kısmına bariyer yerleştirip sürücüleri güvence altına alırken bir kısmını boş bıraktı. Bariyersiz bırakılan bölümler sürücülerin kabusu oldu. Son bir hafta içerisinde yolun bariyersiz bölümünde üç ayrı trafik kazası meydana geldi. Kazaya karışan üç araç 25–30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Maddi hasarın oluştuğu kazalarda can kaybının olmaması teselli oldu.

Simav-Kütahya karayolunu kullanan sürücüler Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğünden bariyersiz bölümlere bariyer çekmesini istedi. Sürücüler, özellikle kış aylarında buzlanmanın sıkça görüldüğü ve birçok kazanın meydana geldiği bölgede Karayollarının bariyer yapmasını istediklerini bildirdi. Sürücüler ayrıca, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünü sorumluluk sahası içerisindeki Simav-Kütahya karayolunun bariyersiz bıraktıkları bölüme kış gelmeden önlem almalarını beklediklerini dile getirdi.

Söz konusu yoldan günde yüzlerce aracın gelip geçtiğine dikkat çeken Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Avseven, eksiklikler için önlem alınmaması durumunda ölümcül kazaların tekrar yaşanabileceğini vurguladı ve yetkilileri daha duyarlı olmaya davet etti.

Kalkan rampalarının Simav-Kütahya karayolunun en tehlikeli yerlerinden biri olduğunu ileri süren Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetim kurulu Başkanı Yılmaz Avseven, bariyer çekilmeyen bölümlerde metrelerce mesafede uçurumlar bulunduğunu kaydetti. Kış bastırmadan bölgeye yapılacak bariyerlerin olası kazaları önleyebileceğini dile getiren Avseven, sürücülerin de bölgede seyir halindeyken daha dikkatli araç kullanmaya çağırdı, fazla sürat yapmayın diyerek uyarmayı ihmal etmedi.

KALKAN RAMPALARI SÜRÜCÜLERİN KABUSU HALİNE GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 12:30:04
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 15:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?