19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Kanalizasyon şebekesi yenileniyor

SİMAV’IN KANALİZASYON ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

Kütahya’nın 25 bin nüfuslu şirin ilçesi Simav’ın Belediye Başkanı Kasım Karahan, 50 yıllık kanalizasyon şebekesinin değiştirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

İflas eden 96 kilometrelik kanalizasyon şebekesine yağmur suları başta olmak üzere bazı bölümlerde içme suyunun da karıştığının belirlendiğini ileri süren Başkan Karahan, göreve geldikleri 29 Mart 2009 tarihinden bu yana kanalizasyon şebekesinin değiştirilmesi yönünde sarf ettikleri çabaların son aşamasına gelinmesinden Simavlılar adına memnuniyet duyduklarını söyledi..

Simav’ın kanalizasyon şebekesinin değiştirilmesiyle ilgili yaptıkları 75 bin TL’lik projenin İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğünce onaylandığını ve 4 Ekim tarihinde de ihalesinin yapıldığını ifade eden Karahan, ihaleyi alan firmanın da ilçeye gelerek işe bir an önce başlamak için ölçüm çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Simav’ın 16 Mahallesini kapsayacak yeni kanalizasyon çalışmasıyla birlikte belediye olarak kendilerinin de yeraltına yeni içme suyu şebekesi döşeme çalışması gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Karahan,” Tüm amacımız yeraltını bir defa kazarak hem kanalizasyonu hem de içme suyu şebekesini aynı anda döşemek” diye konuştu.

1991 yılında tamamlanan İçme suyu şebekesinin ekonomik ömrünü doldurmamasına rağmen iflas ettiğini ileri süren Başkan Karahan, şebekenin değiştirilmesi yönündeki tekliflerinin İller Bankasınca kabul görmediğini ancak bu çalışmayı belediye olarak kendi imkanlarını kullanarak gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Simav’ın kaplıca turizmi başta olmak üzere jeotermalli seraları, 8 bini aşkın konut ve işyerinin jeotermal enerjiyle ısınması, doğal güzellikleri gibi nedenlerle gelişim göstermesi nedeniyle son yıllarda sürekli göç alan bir ilçe konumuna geldiğini vurgulayan Başkan Karahan,” İç Ege’nin şirin ilçesi Simav’a yapacağımız yatırımlarını 50 yıl sonrasının gelişim rotasını çizerek planlıyoruz. Bu hususta kılı kırk yarıyoruz. Amacımız herkesin kıskanacağı bir Simav’ı birlikte oluşturmak” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 12:16:01
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 13:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?