30
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Kapanmayacakmış gibi çalışıyor

Nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapatılması kesinleşen Kütahya'nın Simav İlçesine bağlı Yeniköy beldesinde belediyenin yaptığı çalışmaların sanki kapanmayacakmış gibi son sürat devam etmesi görenleri şaşkına çeviriyor.
Yeniköy beldesinin AKPli Belediye Başkanı Mustafa Emir, vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirmek için 28 Mart 2009 tarihine kadar var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bin 279 nüfuslu Yeniköy beldesinin 17 yıllık belediyelik döneminin Anayasa Mahkemesinin verdiği son kararla 28 Mart 2009 tarihinde sona ereceğini ifade eden Emir, 12 yılda yapılamayan hizmetleri 4,5 yılda tamamladıklarını bildirdi.


Kimsenin hayal bile edemeyeceği birçok önemli projeyi hayata geçirerek 170 bin YTL borç ile devraldıkları belediyeyi bu gün için kasasında 50 bin YTL nakit para ile teslim etmeye hazırlandıklarını anlatan Emir, 4,5 yıllık görev süresinde yaptıkları hizmetleri şu şekilde sıraladı: "İşe makine ve araç parkımızı güçlendirerek başladık. Daha sonra bu konuda deneyimli olan ekibimizle birlikte belediye gibi değil bir müteahhit firma gibi çalışmaya başladık. İlçede kaymakamlık başta olmak üzere Köylere Hizmet Götürme, Özel İdare tarafından yaptırılan yatırımlar, Köydes ve Beldes gibi projelerin ihalelerine girerek müteahhit gibi çalışmaya çalışma başlattık. Bu çalışmalarımız sayesinde kısa sürede borçlarımızı kapattık. Ardından 6 bin YTL kamulaştırma gerçekleştirerek beldemizi ana yola bağlayan 7 metre genişliğindeki 2 kilometrelik eski yolumuzu 15 metre genişleterek asfaltını attık. Bu iş için tam 400 bin YTL para harcadık. 150 bin YTL harcayarak dört ayrı yere 540 ton kapasiteli dört su deposu yaptık. 80 bin YTL ile 6,5 kilometre kanalizasyon hattı döşedik. 145 bin YTL' ye belde içerisine 14 bin 500 metre kare kilitli beton parke döşedik. 300 bin YTL harcayarak Cumhuriyet Mahallemizdeki konutları tehdit eden sel baskınlarına karşı 710 metre uzunluğundaki deremizi ıslah ettik.10 yıl sonra beldemize 560 bin YTL gelir sağlayacak belediyemize ait araziye tam 560 adet melez cinsi kavak diktik. Şimdi de 70 bin YTL ile Cumhuriyet Mahallemize bin 500 ton kapasiteli yeni bir sulama havuzu yapıyoruz. Havuz tamamlandığında 25 dekar ekili alan sulu tarıma açılacak. Bunun yanında Kütahya İl Özel İdaresi ile işbirliği yaparak Gölcük Deresi Mevkiinde 1 milyon YTL' ye 400 bin metreküp su tutma kapasitesine haiz bir sulama göledi inşaatını tamamladık. İçerisine 6 bin adet aynalı sazan balığı attık. Köylünün ekonomik yönden kalkınmasını sağlamak amacıyla belediye düğün salonumuzu bir tekstil firmasına çok ucuz bedel karşılığı kiraya vererek 65 genç kızımıza iş ve gelir kapısı açtık. Süt üreticilerine kolaylık sağlamak amacıyla günde 2 bin ton süt alımının gerçekleştiği bir süt toplama merkezi açtık. Merkeze 5 bin tonluk süt soğutma tankı aldık. Bunun yanında üreticilerimize ucuz süt ve besi yemi satışına başladık. Ayrıca belde merkezine bir akaryakıt istasyonu açarak araç sahiplerini rahatlattı."
Emir, bu hizmetler karşılığı Yeniköy'ün İller Bankasından gelecek paraya bağımlı olmaktan çıktığını ve kendi yatırımlarını kendi kazandığı paralar ile yapmaya çalışan bir belediye haline dönüştüğünü belirterek, belediyenin kapanacağı tarih olan 28 Mart 2009 tarihine kadar belde girişine bir bulvar ve meydan yapmayı planladıklarını dile getirdi. Yapmak isteyip de yapamadığı tek icraatın beldesine bir kestane tasnif ve paketleme tesisi olduğunu ifade eden Emir," Yeniköy Simav'ın en çok kestane üreten bölgesi. Simav'da üretilen 6 bin ton civarındaki ihraçlık kestanenin 300 tonu Yeniköy de üretiliyor. Bursalı tüccar beldemize kadar gelerek kestaneyi ayağımızda 3,5 YTL' ye alıyor. Perakende olarak kilosunu 7 YTL' ye satıyor. Bunu önlemek için beldemize bir kestane tasnif ve paketleme tesisi ile kestane şekeri tesisi kurmak istedim. Ancak hemşerilerimden bu konuda yeterli desteği göremedim. İçimde uhde bir tek bu kaldı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?