25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Kapari üretimi yaygınlaştırılacak

SİMAV'DA 'KAPARİ' TOPLANTISI

Kütahya’nın Simav ilçesinde kapari üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kaymakam Cengiz Horozoğlu başkanlığında toplantı düzenlendi.

Kapari üretiminin yaygınlaştırılmasıyla ilçede son yıllarda yaşanan göçün önlenmesini amaçladıklarını ifade eden Kaymakam Horozoğlu, vatandaşları bulundukları yerde istihdam etmeyi planladıklarını bildirdi.

Kaparinin yaygınlaştırılmasıyla ilgili ilçede yaptırdığı incelemelerden olumlu sonuçlar alınması üzerine İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Eren, TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şube Müdürü Çetin Balamur ile Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Kaymakam Cengiz Horozoğlu, göçün önlenmesi ve vatandaşların bulundukları yerde istihdamlarının sağlanması için kapari üretimine önem vermek istediklerini söyledi. Vatandaşlara balık yemeyi değil, tutmayı öğretmek istediklerini dile getiren Kaymakam Horozoğlu, kapari üretmek isteyen dar gelirli vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından destekleneceğini kaydetti.

"KREDİ DESTEĞİ SAĞLAYABİLİRİZ"

Kaymakam Horozoğlu ayrıca köylerde yaşayan dar gelirli vatandaşların gelirlerini artırmak için daha başka projelerin peşinde olduklarını kaydetti. Kaymakam Horozoğlu şunları söyledi:“Orman alanlarımızda kullanılmayan ve atıl duran boş yerlerde Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile kapari üretimine geçebiliriz. Simav, köy ve beldelerimizde toplumsal kalkınma açısından özellikle tarım alanında başka projeler de hazırlayarak çevre, eğitim, turizm, tarım gibi alanlarda projelere destek sağlayacak Kütahya Kalkınma Ajansı'na kredi başvurusunda bulunabiliriz. Vakfımızdan kapari üretimi hedefleyen çiftçilerimize kredi desteği sunabiliriz”

Simav’ın pek çok köyünde toprak yapısının kapari üretimine uygun bulunduğunu anlatan İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, tarım teşkilatı olarak çiftçiye her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 10:52:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 13:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?