25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Kar kendini hissettirdi

SİMAV BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, deniz seviyesinden 850 metre yüksekteki Kütahya’nın Simav ilçesinde de kendisini hissettirdi.

Gece yarısı başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı köy yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı. Sabah arabası ile işe gitmeye çalışan vatandaşlar, önce araçlarının üzerinde biriken karları temizlemek zorunda kaldılar.

Belediye şehir içerisinde cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı, bazı yüksek kesimlerde oturan vatandaşlar kar temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından araçlarıyla işlerine gidebildi. Kar kalınlığının şehir merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığında da önemli artışlar kaydedildi. Soğuk ve ayaz bir anda kendisini ılık bir havaya bıraktı. Kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Sömestri tatilindeki çocukların bir kısmı kızaklarla kaymayı tercih ederken bir kısım çocuklarda park ve bahçelere koşarak kartopu oynadı.

Kar sebebiyle Karayolları ekipleri kar kürüme ve yol tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Emniyet ekipleri, sürücüleri gerekmedikçe yola çıkmamaları, araçlarda çekme halatı bulundurmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardılar.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 12:32:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 00:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?