26
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Karahan'a deneyimli yardımcılar

Kütahya Simav’ın Demokrat Partili (DP) Belediye Başkanı Kasım Karahan, Belediye Meclisi'nin en yaşlı üyesi DP’li Doğan Eren’i (71) 5 yıllık süreçte kendisine yardımcı olarak seçtiğini söyledi.

1987 yılında Orman Bakanlığı Orman Genel Müdür Muavini iken emekliye ayrılan Orman Yüksek Mühendisi Doğan Eren’in Simav’ın yeni belediye başkan yardımcılığına getirilmesiyle ilgili atama yazısını imzalayarak yürürlüğe koyduklarını dile getiren Karahan, belediyede başkan yardımcılığı görevini sürdüren Süleyman Özkan’ın da aynı görevine devam ettiğini açıkladı.


Her iki belediye başkan yardımcısının deneyimli olmasının işlerini kolaylaştıracağını ifade eden Karahan, Simav’ı hak ettiği çağdaş ve modern bir kent görünümüne kavuşturabilmek için deneyimli başkan yardımcılarının deneyim ve bilgi birikimlerinden en üst seviyede yararlanmayı planladıklarını kaydetti. Simav belediyesinde belediye başkan yardımcılığı görevine başlayan Doğan Eren, Katı Atık Projesiyle Arıtma Tesisi gibi önemli projeler başta olmak üzere Simav’ı adına yakışır yeşil bir alana çevirmek için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Orman Bakanlığında Orman Bölge Şefi olarak başladığı meslek hayatını Orman Genel Müdür Muavini olarak tamamladığını hatırlatan Simav’ın yeni belediye başkan yardımcısı Doğan Eren, 1987 yılında emekli olduktan sonra 20 yıl da özel sektörde mesleğiyle ilgili işlerde uğraştığını vurguladı. Gerek Ormancılık mesleği gerekse idarecilik yönünde elde ettiği bilgi birikim ve deneyimlerini şimdi Simav’ın gelişip kalkınmasında harcamaya hazır olduğunun altını çizen Doğan Eren, Simav’da yeşillendirme adına yapılanları yeterli görmediklerini kaydetti.

İşe mevcut park ve bahçelerin yeniden dizayn edilmesiyle başlayacağını hatırlatan Eren, bir zamanların mesire yeri olan Çeyrekçi Mevkiini yeniden eski haline getirmeyi arzuladığını anlattı. Buradaki mezbahayı Hayvan Pazarına taşıyarak Çeyrekçiyi eskisi gibi vatandaşların piknik yapabilecekleri modern bir konuma dönüştürmek istediklerini kaydeden Eren, Çeyrekçininin yanı sıra Eynal Kaplıcalarındaki park ve bahçelerle oyun alanlarının , Karşıyaka, Hisar ve Acem baba parklarının da ardına yakışır bir hale getirileceğini ifade etti.

En büyük arzusunun Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu'na Doğan ailesi olarak yaptıkları maddi katkıları artırarak yeni ilave bölümler yapmak olduğunu anlatan Eren, bu sayede ilçede öğrenim gören üniversiteli öğrenci sayısını iki binden dört bine çıkarmanın hesaplarını yaptıklarını kaydetti. Aynı zamanda Simav Musiki Cemiyeti’nin başkanlığı görevinde bulunduğunu da hatırlatan Eren, Simav’da bundan sonra gerçekleştirilecek her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerde belediyenin de katkı sağlamasına yardımcı olacağını dile getirdi. Görevi esnasında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarla belediye arasında köprü görevi kurmasını sağlayacağının altını çizen Eren, para da pul da gözünün olmadığını, yapacağı belediyle başkanlığı görevini de sadece çok sevdiği memleketi Simav’a hizmet etmek açısından kabul ettiğini kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 10:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?