22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Kestane üreticisi yağmur bekliyor

Kütahya'nın Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, bugünlerde bölgede yağacak bir yağmurun kestane rekoltesi ile kalitesini artıracağını söyledi.

İlçenin 8 belde ve 3 köyünde dağlık ve ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen kestane ağaçlarından yaklaşık 20 bin çiftçi ailesinin yararlandığını belirten Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, "Simav kestanesi başka yerlerde yetişen kestanelere hiç benzemiyor. Kendine has aroması, rengi, iriliği ve kestane şekeri yapımına uygun bulunması yüzünden tamamen dış ülkelere ihraç ediliyor. Simav kestanesini diğerlerinden ayıran bu özelliklere kavuşması için bugünlerde bir yağmurun yağmasını bekliyoruz" dedi.

İlçede üretilen yaklaşık 15 bin ton civarındaki kestanenin 7 veya 8 bin tonunun İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini vurgulayan Bütüner, "Çiftçimizin gözü bugünlerde gökyüzüne çevrili. Yağmur bekliyor. Bu günlerde bir yağmur yağmazsa bu durum hem kestanemizin rekoltesini hem de kalitesini etkileyecek. Kestane üreticimizi üzecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 13:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?