20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Konutlar jeotermal enerji ile ısınacak

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediye tarafından yaz başlarında başlatılan 6 bin civarında konut ve işyerini ısıtmayı amaçlayan jeotermal enerji ile ısınmada ikinci hat proje çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Simav'ın bağımsız Belediye Başkanı Rıza Özdemir çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan ikinci hat jeotermal enerji hattının 29 Ekim 2008 tarihinde hizmete açılacağını ve bu çerçevede 4 bin konut ve işyerine daha jeotermal enerji verilmeye başlandığını bildirdi.


Mayıs 2008 ayı başlarında başlanan proje çalışmaları çerçevesinde enerjinin yeraltından çıktığı Eynal Kaplıcaları bölgesinden şehir merkezine kadar 5, şehir merkezinde de 5 kilometre olmak üzere yeraltına döşedikleri toplam 10 kilometre uzunluğunda ısı yalıtımlı özel paslanmaz çelik borular vasıtasıyla getirdikleri jeotermal enerjiyi proje kapsamında Akbaldır, Acembaba, Fatih Mahallelerinin tamamı ile 101 Evler ve Karakür Mahallelerinin bir kısmında bulunan 4 bin civarındaki konut ve işyerine jeotermal enerji sunmaya başladıklarını ifade eden Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, 101 Evler ile Karakür Mahallesinin tamamına ancak gelecek yıl içerisinde jeotermal enerji verebileceklerini söyledi. Şu anda Simav'da 7 bin civarında konut ve işyerinin temiz ve ucuz enerji jeotermal ile ısındığına dikkat çeken Özdemir," İkinci hattın hizmete girmesiyle Simav'da jeotermal enerji ile ısınan konut ve işyeri sayısı 11 bine yükselecek. Bu rakam Türkiye için ulaşılması güç bir rekor, Şu an için Türkiye'nin jeotermal enerji ile ısınan en büyük yerleşim birimi Simav'dır. Bununla gurur duyuyoruz" dedi.


Allah'ın verdiği nimeti Simav halkının hizmetine sunmak dışında hiçbir amaçları olmadığını ileri süren Özdemir, bu temiz duygularla başladıkları çalışmalar esnasında çok çeşitli bürokratik ve siyasi entrikalarla karşı karşıya kaldıklarını ancak Allah'ın izni ve vatandaşların kendisine duyduğu güven ve destekleri sayesinde çalışmalarını söz verdikleri tarihten önce tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Özdemir çalışmalar esnasında belediye bütçesinden 3,5 milyon YTL harcama gerçekleştirdiklerini, Esenevler başta olmak üzere şehrin geri kalan mahallelerine önümüzdeki yıl içerisinde enerji verilebileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 12:13:32
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 12:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?