24
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Köy öğrencileri Simav’ı gezdi

SİMAV’I İLK KEZ GÖRDÜLER

Bağlı bulundukları Simav ilçe merkezini bu güne kadar hiç görme şansı bulamayan Çakırlar Köyü İlköğretim Okulunun 40 öğrencisine ilçenin tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.

Öğretmenleri Özcan Özbek, Tuğba Kavutkınalı ve Serkan Bektaş ile birlikte ilçe merkezine gelen miniklere sırasıyla Kaymakamlık, Milli Eğitim, Nüfus, Emniyet Müdürlükleri, Belediye, Meteoroloji, PTT ve ilçe Halk Kütüphaneleri gezdirildi.

Daha sonra ilçe merkezinde tarihi mekanları gezen öğrenciler Eynal Kaplıcalarında piknik yaptı.

Okullar açıldığında öğrencilerle yaptıkları sohbette çoğunun nüfus cüzdanlarında doğum yeri olarak yazan Simav ilçe merkezini hiç görme şansı bulamadıklarına tanıklık etmenin şaşkınlığını yaşadıklarını ifade eden öğretmen Özcan Özbek, kendilerini sınıf geçme hediyesi olarak Simav’ı gezdirme ve tanıtma yönünde söz verdiklerini söyledi. Şimdi bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Özcan Özbek,” Öğrencilerimiz Simav’ı tanıyıp görünce anlatılardan daha güzel olduğuna karar verdi. Bizde sözümüzü tuttuk. Yarınlarımızın geleceklerine ilçelerini tanıma fırsatı sunduk” diye konuştu.

Öğrenciler gezi sonunda öğretmenlerine teşekkür ederek,” Hayatımız boyunca unutamayacağım bir gün geçirdik. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:19:02
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 11:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?