28
Mayıs
2024
Salı
SİMAV - KÜTAHYA

Köylü kadınların su isyanı

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı İmranlar köyünü ziyaret eden Kaymakam Samet Ercoşkun'un yolunu kesen köylü kadınlar, "Kaymakam bey, bizi susuzluktan kurtarın" diye dert yandı. 

Kaymakam Samet Ercoşkun'un köye geldiğini öğrenen hanımlar, köy meydanında toplanarak susuzluk yüzünden çektikleri sıkıntıları anlattı. Susuz geçen bir yaz mevsiminin ardından köy çeşmelerinin kuruduğunu belirten hanımlar, "Susuzluk canımıza tak etti. Şebeke suyu günde iki saat akıyor. Yakınlarda taşıyabileceğimiz başka kaynak da olmayınca susuzluktan kırılıyoruz. Buna bir çare bulun" diye konuştular. 

Susuzluğun yanı sıra köy içerisindeki tek mahalle fırınının göçmesi yüzünden sıkıntılı günler geçirdiklerini anlatan köylü kadınlar, "Fırınımızın yapımına katkıda bulunun. Malzemesini siz temin edin, işçiliğini bizler yaparız" şeklinde konuştular. 

Susuzluk ve fırın konusunda köy muhtarı Nuri Karaduman'dan bilgi alan Ercoşkun, "Sıkıntılarınızı dinledim. Bunlara bir çare bulmak için gerekeni yapacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 17:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FADİME ÇAĞLAR IP: 212.175.115.xxx Tarih : 23.01.2007 13:25:31
Ben de kütahya simavda doğdum ve şu an çerkezköy'de oturuyorum.Simav çok güzel bir yer ben simavı çok seviyorum. En kısa zamanda bu köylüler'in su meselesinin çözülmesini istiyorum.