26
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Koyuncuoğlu'na Üstün Hizmet Ödülü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan’ın, 2009 yılı Üstün Hizmet Ödülüyle onurlandırdığı 77 yaşındaki hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu, Simav’ın gururu oldu.

İlçesine bu güne kadar iki caminin yanı sıra üç okul ve bir de kapalı spor salonu kazandıran, ardından kendi adına kurduğu eğitim vakfı sayesinde yüzlerce gencin okumasını sağlayan Koyuncuoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın elinden aldığı Üstün Hizmet Ödülünün kendisini çok duygulandırdığını bildirdi.

Simav’da kereste başta olmak üzere sunta, kontraplak ve kaplama ticaretiyle uğraşan Koyuncuoğlu, Allah izin verdiği sürece ömrünün kalan kısmında memleketi Simav’a 100 yataklı tam teşekküllü yeni bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yaptırmak istediğini söyledi.

TBMM Başkanı Köksel Toptan’ın elinden aldığı 2009 Yılı Üstün Hizmet Ödülünü gazetecilere gösteren Koyuncuoğlu, Simav’dan kazandığı paralarla hemşerilerine hizmet etmeyi sürdüreceğini dile getirdi. Simav’da yaptırmayı planladığı tam teşekküllü 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Koyuncuoğlu, Sağlık Bakanlığının söz konusu hastanenin yapımı için 30 dönümlük arsanın mahalli yöneticiler tarafından kendisine gösterilmesini istediğini bildirdi. Bir yıldan bu yana mahalli yöneticilerin kendisine 30 dönümlük yer göstermesini beklediğini anlatan hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu, yerin gösterilmesi halinde proje tutarı 33 milyon TL olan hastanenin yapımına bir an önce başlamak istediğini kaydetti.

Yaşının ilerlediğini ifade eden Koyuncuoğlu, mahalli yöneticilerin elini çabuk tutmasını istedi. Simav’da hastane yapımına uygun 30 dönümlük bir arsanın bir arada bulunmasının çok güç olduğunu anlatan Koyuncuoğlu bu konuda yerel yöneticilerle Simav halkının müştereken gösterecekleri bir yere hastane yaptırıp hemşerilerinin hizmetine sunmayı dört gözle beklediğini bildirdi. Hastane yapımı için Simav dışından aldığı teklifleri geri çevirdiğini anlatan Koyuncuoğlu,” Ben doğup büyüdüğüm ve parasını kazandığım baba ocağı memleketim Simav’da yatırım yapmak istiyorum. Hemşerilerime vefa borcumu bu şekilde ödemek istiyorum” şeklinde konuştu.

TBMM’ndeki ödül töreninde duygusal anların yaşandığını anlatan Koyuncuoğlu, 1992 yılında tamamladığı Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu ile Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesinin açılışını o dönemin Milli Eğitim Bakanı olarak Köksal Toptan’ın yaptığını söyledi.

1992 yılına ait törenlerde çekilmiş fotoğrafları TBMM Başkanı Köksal Toptan ile birlikte 17 yıl sonra birlikte tekrar gözden geçirmek suretiyle hatıralarını yad ettiklerini vurgulayan Koyuncuoğlu,” Bu güne kadar aldığım ödüllerin en anlamlısı ve en onurlusu TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın elinden aldığım TBMM Üstün Hizmet Ödülü oldu. Yakama taktığım altın rozeti gururla taşıyacağım. Günün anısına takdim edilen belgeyi de işyerimdeki vitrinin en güzel köşesine yerleştirdim” şeklinde konuştu.

Başkalarının dertleriyle dertlenmek, komşusunu düşünmek, yetimi, aç ve fakiri gözetip doyurmak, eğitimi yüce bilmek ve toplumsal ilerlemeye katkı sağlamak gibi duyguların Türk Milletinin en önemli hasletlerinden birisi olduğunu vurgulayan Koyuncuoğlu, kendisinin de yıllardır ticari faaliyetlerinin yanı sıra bu gibi işlerle uğraşmayı severek yaptığını ileri sürdü.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:02:26
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 15:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?