31
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Kullanılmayan çadırlar toplanıyor

SİMAV’DA KULLANILMAYAN ÇADIRLAR TOPLANIYOR

Kütahya Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, 19 Mayıstaki 5,9’luk depremin ardından artçı sarsıntıların sayısının giderek azalması sonucu hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığı ilçede, vatandaşların içerisinde oturmadığı cadde ve sokak ortasındaki çadırları topladıklarını bildirdi.

19 Mayıstaki depremde ilçe merkezi ve köylerinde vatandaşlara dağıttıkları toplam 6 bin 715 çadırdan kullanılmayan ve trafik akışını engelleyen 824 çadırın önceden tespiti yaptıklarını ve Kızılay ekipleri tarafından toplanarak bir depoda bakıma alındığını ifade eden Kaymakam Ünal, kullanılmadığı ve trafik akışını engellediğini tespit ettikleri çadırları toplama işlemine devam edeceklerini bildirdi.

18 Temmuzda en küçüğü 2.6, en büyüğü 4.2 olmak üzere 28 kez sallanan Simav’da çadır toplama işinin erken olduğu görüşünü savunan vatandaşlar ise artçı sarsıntıların tamamen durmasının ardından çadırların toplanmasını istiyor.

Artçıların sayısı kadar büyüklüklerinin de giderek azalmasıyla cadde ve sokaklara kurdukları çadırlardan çıkarak evlerine girdiklerini ileri süren vatandaşlar ise çadır toplama işinin erken olduğuna inanıyor.

Artçıların sayısının azalmasına rağmen devam ettiğini savunan vatandaşlar, “ Evlerimizin bulunduğu cadde ve sokaklara kurduğumuz çadırlar bizim güvencemiz. En küçük sallantıda bile panik halinde gece gündüz demeden kendimizi sokağa atıyoruz. Bir müddet çadırlarda bekledikten sonra evlerimize tekrar geri dönüyoruz. Çadırlar toplandıktan sonra büyük bir deprem olursa bizim halimiz ne olacak. Bize göre oturulmadığı gerekçesiyle çadırların toplanması işlemi için henüz vakit erken. Ancak emir demiri kestiği için gelen yetkililere bir şey diyemiyoruz. Çadırlarımızı söküp götürüyorlar. 18 Temmuz Pazartesi günü en küçüğü 2.6, en büyüğü 4.2 olmak üzere tam 28 kez sallandık. Daha büyük bir deprem olmayacağını kim bilebilir” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getiriyorlar.

SİMAV’DA KULLANILMAYAN ÇADIRLAR TOPLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 21:55:02
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 09:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?