23
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Kur'an okuma yarışmasını 2 bin kişi izledi

Din Eğitimi Genel Müdürlüğü’nce imam hatip liseleri arasında düzenlenen güzel Kur’an-ı Kerim ve ezan okuma yarışmasının 7. bölge finalleri Kütahya’nın Simav İlçesi’nde yapıldı.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya Ege ve Akdeniz bölgesinden 11 il birincisi katıldı. Kur’an ziyafetine dönüşen yarışmada Manisa Turgutlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Yıldırım Kur’an-ı Kerim dalında birincilik elde ederken , Kütahya İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Atasev de ezan dalında birinci olarak, 15 Mayıs tarihinde Edirne’de yapılacak Türkiye finallerine katılma hakkını elde etti. Kur’an-ı Kerim dalında ikinciliği Simav İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süleyman Bayam, üçüncülüğü ise Denizli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Cankurt kazandı. Ezan dalında ikinciliği Manisa Kırkağaç İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Topal, üçüncülüğü ise Simav İmam Hatip Lisesi’nden Ertuğrul Takak elde etti.

Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Dairesi başkanlarından Muhittin Eşsiz ile Abdullah Özgüller’in gözlemci olarak katıldığı yarışmayı AK Parti Kütahya Milletvekilleri Abdullah Cantimur, Alaattin Güven, Soner Aksoy, Simav Kaymakamı Günay Özdemir, belediye başkanları ve 2 bini aşkın vatandaş takip etti. Yarışma sonunda tertip komitesi birinci seçilen öğrencilere 4 küçük altın, ikinci ve üçüncülere 3, yarışmaya katılan diğer öğrencilere de birer küçük altın hediye etti. Yarışmacılara ayrıca bazı kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 11:33:43
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 12:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?