14
Haziran
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Kurban telaşı başladı

KURBAN TELAŞI BAŞLADI

İç Ege’nin en büyük hayvan Pazarı olarak kabul edilen Kütahya’nın Simav İlçesinde kurulan Hayvan Pazarında hareketli günler yaşanmaya başlandı.

İlçede 100 dekarlık Leylekkürü mevkiinde kurulan Hayvan Pazarına Simavlıların yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda hayvan alım ve satımı yapan kişilerde ilgi gösterince Pazar geceden kurbanlık hayvanlarda dolup taşmaya başlıyor. Yoğunluktan dolayı alım ve satım yapmak isteyen vatandaşların güçlükle ayakta yer bulabildiği Simav Hayvan Pazarında fiyatlar geçen yıllara göre cep yakmasına rağmen satışların iyi düzeyde gerçekleşmesi hayvan satıcılarının yüzlerini güldürüyor.

Canlı ağırlığı 200 kilogram civarında gelen bir büyükbaş hayvanın 3 bin 200 ile 3 bin 500 TL arasında müşteri bulduğu Simav Hayvan pazarında küçükbaş hayvanların fiyatları da kilosuna göre 450 ile 650 lira arasında değişiyor. Kurbanlık almak isteyen vatandaşların alışverişlerini şimdiden yapmalarını tavsiye eden satıcılar, bayrama yakın günlerde yapılacak alışverişlerde yoğunluktan dolayı bazı sıkıntıların yaşanabileceğini ve hayvanın dişlerindeki halk arasında kapak atma diye bilinen tabakanın bulunmasına dikkat etmelerini istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 19:54:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 23:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?