18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Müteahhit gitti, güçlendirme paydos

MÜTEAHHİT GİTTİ, GÜÇLENDİRME PAYDOS

Kütahya Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinin kolon ve duvarlarında, bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanması ve 36 konutun ağır hasar görmesine yol açan 5 büyüklüğündeki 17 Şubat 2009 depreminde çatlak ve patlaklar oluştu. Pamukkale Üniversitesinden gelen teknik heyet okulda incelemelerde bulundu, okulun güçlendirilmesine ve öğrencilerin başka okullara tahliyesine karar verdi.

Pamukkale Üniversitesinin görüşünü olumlu bulan Milli Eğitim Bakanlığı okulun güçlendirilmesi için ihale açtı. Bakanlık okulu 11 Ekim tarihinde güçlendirilmiş bir biçimde kendilerine teslim etmek üzere İhaleyi 454 bin liraya alan Merih Tekstil İnşaat ve Gıda Sanayi Limitet Şirketine 14 Temmuz 2009 tarihinde teslim etti.

Yüklenici firma okulu 14 Ekim 2009 tarihinde teslim edemedi. Ek süre verildi. Ancak 7 ay gibi uzun bir süreçte firma işin belirli bir bölümünü yarım bırakarak ilçeyi terk etti. Güçlendirme çalışmaları yarım kaldı. Bunun üzerine okul yönetimi durumu bir yazıyla Kaymakamlık ve Özel İdare Müdürlüğüne bildirdi. Kaymakamlık tamamlanmayın işlerin dökümü için Bakanlıktan teknik inceleme istedi. Gelen teknik heyet ve okul yönetiminin katılımı ile oluşan komisyon okulda 69 bin liralık yapılmamış işlem tespit etti ve durumu bir yazıyla hem kaymakamlığa hem de İlçe Özel İdare Müdürlüğüne bildirdi. Kaymakamlık ta bu yazı üzerine yüklenici firma Merih Tekstil İnşaat ve Gıda Sanayi Limitet Şirketine bir yazı yazarak güçlendirme çalışmalarını yerine getiremeyecekse durumu bildirmesini istedi. 525 öğrenci, 36 öğretmen 3 hizmetli bir teknisyen ve 5 memurun görev yaptığı Simav Anadolu İmam hatip Lisesi şimdi güçlendirme çalışmaları yarım kalmış binada sağlıksız koşullarda eğitim hizmeti vermeye çalışıyor. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ersay, ilçeyi terk eden ve nerede olduğu bilinmeyen müteahhit Hilmi Atçılar’dan haber beklediklerini bildirdi.

Ersay,”Müteahhit Kaymakamlığın gönderdiği yazıya olumsuz yönde cevap verecek olursa yapılmayan bölümler için yeniden ihaleye çıkılmasını bekliyoruz. Öğrencilerimiz de okul yönetimi de yarım bırakılan işler yüzünden perişan oldu. Müteahhidin işi yarım bırakıp ilçeyi terk etmesi başarılı okulumuzda eğitimi olumsuz yönde etkiledi” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 08:38:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adı lazım değil IP: 88.247.106.xxx Tarih : 14.09.2012 15:05:45

devlet müteahhite hak edişini parasını vermezse müteahhit işçilerine para veremez ondan sonra iş uzar daha sonra müteahhit işçilerine para veremediği gibi fabrikalarada para veremez fabrikalara olan borcu faiz yapar o müteahhit 459 bin liralık işin 69 bin lirasını yapmamış peki devlet 380 bin lirasını vermiş mi ???