18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Naşa Kaplıcaları'na yeşil örtü

NAŞA KAPLICALARI'NA YEŞİL ÖRTÜ

Kütahya’nın Simav İlçesine bağlı Naşa beldesinde belediye, işlettiği 64 yatak kapasiteli Kaplıca sahasında yeni bir ağaçlandırma çalışması başlattı. Çalışmalarla kaplıcanın çehresini değiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kadir Bütüner, ağaçlandırma çalışmalarını konusunda uzmanlaşmış Yalova’dan ünlü bir firmaya yaptırdıklarını anlattı.

Yalovalı firmanın bölgedeki ağaçlandırma çalışmalarını belediyenin onayladığı önceden hazırlanmış peyzaj mimarisine uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kadir Bütüner, bölgeye 5 bin dolayında çeşitli orman ve süs bitkilerinden oluşan değişik fidanlar dikildiğini bildirdi.Naşa Belediyesinin en büyük gelir kaynağını işlettikleri kaplıca oluşturduğunu vurgulayan Bütüner, daha çok müşteri çekebilmek için kaplıcayı güzelleştirip cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte kaplıca alanında yeni düzenlemeler de yaptıklarını dile getiren Bütüner, yapım çalışmaları son aşamaya gelen iki yeni apart tarzı motelin de yakında hizmete girmesiyle yatak kapasitelerinin 80’e yükseleceğini söyledi.

Kaplıcadaki yatak kapasitesini artırmanın yollarını aradıklarını anlatan Bütüner, 80 derecelik sıcak suyun kullanıldığı kaplıcanın romatizma başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiğinin doktor raporlarıyla tespit edildiğini vurguladı. Apart tarzı motellerde günlük ücretin 15-20 ve 25 TL olarak değiştiğini anlatan belediye başkanı Kadir Bütüner, ücret farklılıklarının motellerin konforuna göre değiştiğini söyledi.

Bütüner, kaplıcadaki boş bulunan 30 dekarlık alana diktikleri fidanların isimlerini de şu şekilde açıkladı. Yeşil Leylandi, Limon Selvi, Fıstık çamı, Likstürüm, Altuni Mazı, Biberiye, İthal kartopu, Altuni Leylandi, Ateş Dikeni, Düz Kartopu, Mavi Selvi, Yayvan Ardıç, Çit Mazı, Alacalı Likstürüm.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:17:02
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?