24
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Nasuhağa Camii ihtişamına kavuşuyor

NASUHAĞA CAMİİ ESKİ İHTİŞAMLII GÜNLERİNE KAVUŞUYOR

Kütahya Simav’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, kentin en önemli tarihi yapılarından biri olan Nasuh Ağa Cami’de başlatılan cephe temizleme, çevre düzenleme ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Simav Turizm Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Orhan Nasuhoğlu, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk olarak Nasuh Ağa Camiini ziyaret ettiğini vurgulayarak, çalışmalar tamamlandığında Nasuh Ağa Camiinin 150 yıl öncesindeki gibi ihtişamıyla konuklarını ağırlayacağını bildirdi.

Osmanlı’nın ilk eserlerini verdiği Simav’da 1860 yılında yaptırılan Nasuh Ağa Cami’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan dış cephe temizleme, çevre düzenleme ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları Ramazan ayında bile hız kesmiyor.

Çalışmalar kapsamında öncelikle caminin dış cepheleri temizlenirken kubbeleri de orijinalinde olduğu gibi çinko ile kaplandı.

Tarihi camideki çalışmaları her gün uzaktan incelediğini ifade eden Simav Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Orhan Nasuhoğlu, caminin yıllardır yıllarca maruz kaldığı çevre kirliliği nedeniyle siyah renge dönüşen dış cephenin temizliğin ardından orijinal rengine dönüşmeye başlamasından kendisi gibi Simav halkının da büyük keyif aldığını kaydetti.

Nasuh Ağa Caminin Simav’ın en önemli simgelerinden biri olduğunu vurgulayan Nasuhoğlu, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk kez Nasuh Ağa Camini ziyaret ettikten sonra çarşı ve pazara gittiğini söyledi.

Nasuhoğlu,” Çalışmalar tamamlandığında Simav’ın vitrini olan Cumhuriyet Meydanı da ayrı bir güzelliğe bürünecek. Vatandaşlar görsel şölene tanık olacak” şeklinde konuştu.

NASUHAĞA CAMİİ ESKİ İHTİŞAMLII GÜNLERİNE KAVUŞUYOR
NASUHAĞA CAMİİ ESKİ İHTİŞAMLII GÜNLERİNE KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 14:11:01
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 14:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?