25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Nasuhoğlu'dan eleştiri yağmuru

BAŞKAN NASUHOĞLU'DAN 'JEOTERMAL' ELEŞTİRİSİ

Kütahya Simav Turizm Kültür ve Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Nasuhoğlu, jeotermal konusunda duyarlılık göstermeyen siyasilerle oda başkanlarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Simav Bölgesel Jeotermal Gelişim Politikası Çalıştayı sonuç bildirgesinin açıklandığı Öğretmen Evi Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Nasuhoğlu, hem çalıştaya hem de çalıştayın sonuç bildirgesinin açıklandığı toplantıya gelmeyen siyasilerle oda başkanlarını hemşerilerine şikayet etti.

Çalıştaya davetiyeyle, sonuç bildirgesinin açıklandığı toplantıya da genel olarak davet ettiği halde AK Partinin Simavlı olan Kütahya Milletvekili, AK parti Simav İlçe Başkanı, İl Genel Meclisinin Simavlı üyeleri, CHP ilçe Başkanı, Belediye Meclis üyelerinden iki üye hariç tamamı ile Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı’nın gelmemesini sert bir dille eleştiren Nasuhoğlu,” Jeotermal enerji konusunda incelemelerde bulunmak üzere Kenya’ya kadar gidenler nasıl oluyor da Simav’daki bilimsel toplantılara gelmiyorlar? Bu hususta elbette bir bildikleri vardır. Bilgi birikimlerini toplantılara gelerek halka açıklamak zorunda olanlar nedense gelmediler. İl Genel Meclisi üyeleri bir yerlerden emir mi aldılar? Belediye meclis üyelerine ne demeli? Bu nasıl bir iştir. Simav’ın hakkını nasıl koruyacaksınız. Bu nasıl bir politikadır. Simav’ın jeotermaline kayıtsız kalanlara aşk olsun. Bunları hemşerilerime şikayet ediyorum” şeklinde konuştu.

Simav Turizm Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı olarak siyaset yapmadığını ve siyasetle hiçbir ilişkisinin bulunmadığını anlatan Nasuhoğlu ,” Benim kişilerle de işim olmaz. Ben Simav’ın çıkarlarını düşünüyorum. Jeotermal enerji konusunda duyduğumuz kaygıları paylaşmak üzere düzenlediğimiz bu bilimsel toplantılara katılmayanları hemşerilerime şikayet ediyorum. Ancak onlar gelmese de duyarlı vatandaşlarımızın gelmesi ve jeotermaline sahip çıkması bizleri gururlandırdı” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 12:14:05
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 12:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?