29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Nineler birincilik için koştu

BASTONLU DEDE VE NİNELER BİRİNCİ OLABİLMEK İÇİN KOŞTU

Kütahya'nın Simav ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

Kaymakamlık tarafından Akbaldır Stadyumu'nda düzenlenen "Dedeler ve Nineler Torunlarıyla El Ele" 100 metre koşusuna katılan 60 yaşın üzerindeki dedeler ve nineler, ellerindeki bastonlarıyla yarışı kazanmak ve ipi göğüslemek için pistte rakiplerine çelme bile taktı.

Vatandaşlar önce dedelerin nefes kesen yarışını izledi. Torunlarının elini tutan dedeler, bastonlarının yardımıyla 100 metreyi 60 saniyede tamamladı. Yarışmada birinciliği Değirmenciler Mahallesi'nden 4 torun sahibi 68 yaşındaki Mehmet Aras, ikinciliği Çavdır Mahallesi'nden 5 torun sahibi Yahya Saraç, üçüncülüğü Yenimahalle'den 3 torun sahibi 61 yaşındaki Yusuf Cihan kazandı.

Piste daha sonra nineler çıktı. Bir eline baston alan 60'lık nineler, torunlarına yaslanarak katıldıkları yarışı önde bitirebilmek için bir birleriyle kıyasıya bir mücadelenin içinde girdi. Yüzlerce vatandaşın tezahüratı arasında yarışı 65 saniyede birinci tamamlayan Çavdır Mahallesi'nden Zeynep Bayam birinci, Ayşe Saraç ikinci, Fatma Göker üçüncü oldu.

Kaymakam Yüksel Ünal, yarışmayı kazanan birincilere 250, ikincilere 150, üçüncülere de100 TL para ödülü takdim etti. Ünal, medeni cesaretlerinden dolayı yarışmaya katılan 12 dede ve nineye teşekkür etti.

İlginç yarışmaya 100'ün üzerinde dede ve ninenin katılmak için müracaat ettiğini bildiren Ünal, "Yarışma öncesi adayları sağlık kontrollerinden geçirdik. Herhangi bir rahatsızlığı, bilhassa kalp ve damar rahatsızlığı ile şeker ve tansiyonu olanları yarışmaya almadık. İlçede ilk defa düzenlenen yarışmanın ilgi görmesi bizleri mutlu etti. Sponsorlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür değişik faaliyetlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

BASTONLU DEDE VE NİNELER BİRİNCİ OLABİLMEK İÇİN KOŞTU
BASTONLU DEDE VE NİNELER BİRİNCİ OLABİLMEK İÇİN KOŞTU
BASTONLU DEDE VE NİNELER BİRİNCİ OLABİLMEK İÇİN KOŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 16:49:03
Güncelleme :25 Nisan 2011 Pazartesi 15:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?