19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Nineler okuma yazma öğreniyor

Simav İlçesi’nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan okuma-yazma kursuna genç kızların yanı sıra nineler de katılıyor.

İlerlemiş yaşlarına aldırmadan kursa katılan ve üçer-beşer torun sahibi olan Simavlı nineler, aynı zamanda kursun en başarılı öğrencileri. Torunları yaşlarındaki genç kız ve erkeklerle birlikte her gün kursa gidip gelen ninelerin titiz çalışmaları ve çalışkanlıkları takdir topluyor.

 Evde torunlarından utandıkları için kursa katılan 65-75 yaşlarındaki Simavlı nineler, kendilerine yardımcı olan gençlere de minnettar olduklarını belirtiyor. Kurs öğretmeni Ahmet Sünbül, yaşlı kadınların kursa ilgi göstermesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek, "İlerlemiş yaşlarına rağmen, kursta sanki ikinci ve üçüncü sınıfa giden bir minik öğrenci kadar heyecanlı ve mutlular. Onların bu gayretleri biz gençlerde yok. Sınıfta onlara bir şeyler öğretmek beni çok mutlu ediyor. Umarım kısa sürede okuma ve yazmayı öğrenecekler" diye konuştu.

Kursun en yaşlısı 75 yaşında 3 çocuk ve 7 torun sahibi Hacer Demirdöğer ile 65 yaşında 5 çocuk ve 9 torun sahibi Hatice Demirci, çocuklarının ve torunlarının teşvikiyle kursa katıldığını ve bundan da son derece mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Simavlı nineler, okuma-yazma öğrenmeyi en çok bir durakta otobüs beklerken çektikleri sıkıntıdan dolayı istediklerini bildirdiler.

Simav Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan birinci kademe okuma-yazma kursuna 7’si yaşlı olmak üzere toplam 14 kişi katılıyor

simav
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?