20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

O kurt vuruldu

Kütahya Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, bugün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yağmurlar köyü muhtarı tarafından dağlık bir arazide vurulan kurdun geçtiğimiz gün Çulhalar köyünde bir kadının ölümüne, diğerinin de ağır yaralanmasına yol açan saldırgan kurt olabileceğini bildirdi.

Kaymakam Ünal kurdun vurulduğu Yağmurlar köyü ile saldırının gerçekleştiği Çulhalar köyünün arasındaki mesafenin 50 kilometre civarında olduğunu, bu süreçte kurdun başkalarına zarar vermemesinin tek teselli kaynağı olduğunu söyledi.

Kuduz ihtimali üzerine vurulan kurdun gövdesinin iş makinesiyle kazılan derin bir çukura gömülüp kireçlendikten sonra üzerinin örtüldüğünü ifade eden Kaymakam Ünal, gövdesinden ayrılan başının ise incelenmek üzere İlçe Tarım Müdürlüğünce İzmir Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne gönderildiğini ve gelecek rapor doğrultusunda hareket edileceğini söyledi.

Kaymakam Ünal, saldırgan kurdun başka bir bölgede vurulmasına karşın Kütahya Valiliğinin onayı ile bölgede başlatılan geniş katılımlı sürek avının da devam ettiğini kaydetti.

Saldırgan kurdu Kedi Kayası mevkiinde vuran Simav'a bağlı Yağmurlar köyünün kahraman muhtarı Mahmut Turgut olayı şöyle anlattı:

" Simav'a bağlı Çulhalar köyünde geçtiğimiz gün saldırdığı kadınlardan birisinin ölümüne, diğerinin de ağır yaralanmasına yol açan kurdun ormanlık alana kaçması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığınca ilçe merkezinde belediye hoparlörü ile yapılan anonsları duydum. Anonslarda vatandaşlardan araziye tek başına çıkmamaları ve tedbirli davranmalı isteniyordu. Ben de bu gün Kedi Kayası mevkiindeki meyve bahçemi kontrole giderken yanımda ruhsatlı silahım ve arkadaşlarımı da aldım. Araziden dönerken birden karşımıza çıkan kurt karşısında şoke olduk. Gözü dönmüş gibiydi. Bu kurdun Çulhalar köyündeki saldırgan kurt olabileceğini düşünerek silahımı çekip ateşledim. Kurt öldükten sonra hemen Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal başta olmak üzere İlçe Jandarma Komutanımız ile İlçe Tarım Müdürümüzü telefonla aradım. Bana hiçbir şeye dokunma dediler. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Tarım müdürlüğümüzden bir ekip geldi. Tutanak tuttular. Kurdun başını gövdesinden ayırdılar. Gövdesini bir iş makinesi yardımıyla açılan derin bir çukura gömdük. Kesik başında İzmire götürüleceğini öğrendik. Umarım bu kurt Çulhalar köyünde vatandaşlarımız ile birlike hayvanlara zarar veren kurttur. Çünkü çok büyük bir cüssesi vardı. İlk anda korktum. Daha sonra kendimi toparlayıp daha fazla insana zarar vermesin diye vurdum."

...
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 20:49:23
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 12:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?