22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Öğrenci yemeklerine sıkı denetim

Kütahya'nın Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, 19 taşıma merkezinde öğrenimlerini gören bin 800 taşımalı öğrencinin yemeklerini getiren iki firmanın tesislerine ani baskın düzenleyerek yemek ve mutfak ortamlarını kontrol etti, yetkililerden bilgiler aldı. Sevgi, "Bizler öğrencilerimizin daha kaliteli yemek yiyebilmeleri için elimizden gelen her çabayı harcıyoruz. Onlar için bundan sonrada bu tür denetimleri sık sık yapacağız" dedi. 

Öğrencilere her gün 3 çeşit sıcak öğle yemeği servisi yapan iki firmanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye, tarım ve sağlık ocağı yetkililerinden oluşan komisyon tarafından sıkça denetlendiğini hatırlatan Sevgi, "Bu denetimlerin dışında bazen ben kendim de habersiz olarak firmalara gidip yemeklerin gerekli koşullarda hazırlanıp hazırlanmadığı konusunda inceleme ve denetimlerde bulunuyorum. Öğrencilerimizin beslenmesi konusunda çok titiz davranıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz" diye konuştu. 

Yapılan incelemeler sırasında çalışanların standartlara uygun olup olmadıkları ve hijyenik şartlar konusunda çok titiz davrandıklarını dile getiren Sevgi, " Yaptığımız denetimlerde olumsuz bur tablo ile karşılaşmadık. Şayet böyle bir durum ile karşılaşırsak olaya anında el koyarız. Firmalar hakkında yasal işleme başvururuz" şeklinde konuştu.
Öğrencilere her gün üç çeşit sıcak yemek çıkaran her iki firmanın da TSE belgeli olduğunu ve bu güne kadar yemek konusunda ne öğrencilerden ne de öğretmenlerden hiçbir şikayet almadıklarını anlatan Sevgi, "Yemekler öğrencilere sunulmadan önce nöbetçi öğretmen tarafından kontrol ediliyor. Daha sonra öğrencilere herhangi bir şikayetleri olup olmadıkları soruluyor. Tüm bunlar bir rapor halinde hazırlanıp her gün bize sunuluyor. Bizlerde bu rapor doğrultusunda Kaymakamımız Samet Ercoşkun'u bilgilendiriyoruz" dedi. 

Sevgi, yemek konusunda etli ve sebzeli yemekleri daha çok tercih ettiklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 15:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?