18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Öğrenciler kaplıcaları yeşillendirecek

Kütahya’nın Simav İlçesi Çitgöl beldesinde bulanan Çitgöl ilköğretim Okulu’nun 4.sınıf öğrencileri Çitgöl Belediye kaplıca alanında fidan dikimi yaptılar.

Minik öğrencilerin yaptığı fidan dikimine Çitgöl belediye başkanı Recep Yalçın, TEMA Başkanı Ömer Önder, kalıca tesisleri müdürü Güray Güner katıldı. Minik öğrenciler adına bir açıklama yapan Büşra Nur Sağlam "Erozyonla mücadeleye karşı ağaçlandırma yaparak katkıda bulunmak istiyoruz. Doğal kaynaklarımızı koruyarak yemyeşil bir Çitgöl arzuluyoruz. Kaplıca alanında fidan dikimi yapıp buraların yemyeşil olmasını istiyoruz. Buralara gelen ve şifa bulmak isteyenlerin yemyeşil bir yerde kalmalarını arzuluyoruz."dedi.

Simav TEMA başkanı ve arasında TEMA dede olarak bilinen 80 yaşındaki Ömer Önder’de minik öğrencilere seslenerek " Siz benim minik fidanlarımsınız. Sellere ve çoraklaşmaya karşı önlem alarak toprak kaymalarını önleyeceksiniz. Bitki türlerinin yok oluşuna asla müsaade etmeyeceksiniz. Çitgöl beldemizin yemyeşil ve çiçeklerle dolu bir yerleşim yeri olması çalışmalısınız.Bundan sonra hepinizi birer temacı olarak kabul ediyorum" dedi.

Çitgöl ilköğretim okulu sınıf öğretmeni İsmail Birgül de " TEMA’ cı dedemiz öğrencilerimize fidan dikmeyi öğretti. Fidan dikmenin önemini anlattı. Minik öğrencilerimizi iyi birer çevre dostu yaptı." dedi.

Kemal Tekin-Kenthaber/Simav
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 15:14:00
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 17:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aksu IP: 81.214.32.xxx Tarih : 8.04.2005 18:13:20
sayın ömer amcamıza başarılar ve allahtan sağlıklı uzun ömürler dilerim.başarılarının devamını temenni ederim.ellerinden öperim.darısı hepimizin başına.