25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

SİMAV’DA OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

Kütahya’nın Simav ilçesinde bu güne kadar çeşitli nedenlerle okuma ve yazma fırsatı bulamayan vatandaşların olduğunu tespit eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü “Ana-Kız Okuldayız Kalmasın” kampanyası çerçevesinde atağa geçti, ve 8 belde ile iki köy ve ilçe merkezinde okuma-yazma kursu açtı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu kampanya çerçevesinde ilçenin Yeşilköy, Bahtıllı, Kuşu, Kestel, Beyce, Yeniköy, Yaykın, Güney beldeleri ile Koyunoba ve Dereyüzüdere köyleri ile ilçe merkezinde Fatih İlköğretim Okulunda açtıkları birinci kademe okuma-yazma kurslarına 122’ si bayan olmak üzere toplam 124 kişinin katıldığını bildirdi. Seymanoğlu, Okuma-Yazma kurslarına katılan kursiyerlerin 3 ay boyunca alacağı 120 saatlik eğitimin ardından başarı göstermeleri halinde kendilerine okuma yazma öğrendiklerine dair belge verileceğini bildirdi.

Seymanoğlu isterlerse kursiyerlerin ikinci kademe okuma ve yazma kurslarına devam edebileceklerini kaydetti. Seymanoğlu, okuma-yazma kurslarının açıldığı okullara yaptığı gezilerde kursiyerlerin verilen bilgileri kısa sürede kavramaya başlamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Seymanoğlu, ikinci kademe okuma-yazma kursunu bitirenlere verdikleri belgenin ehliyet almak için sürücü kursları tarafından istenilen belgeye denklik sağlaması açısından önemli olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 14:02:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 22:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?