22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Organize Sera Bölgesi sil baştan

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Simav Eynal Kaplıcaları Bölgesi'nde yapılması planlanan 65 hektarlık Türkiye'nin ilk Organize Sera Bölgesi'nin bir kısmı üzerinde belediyenin TOKİ konutları yapmak için ısrar etmesinin 1,5 yıldan bu yana yapılan çalışmaların boşa gitmesine sebep olduğunu söyledi. 

Bu durumun hem Simav'a hem de ülkeye büyük ekonomik kayıplara sebep olacağını belirten Vali Kocatepe, "Bu duruma çok üzüldüm. Şimdi belediye bize aynı bölgede yeni bir yer gösterdi. Türkiye'ye örnek olacak ilk Organize Sera Bölgesi çalışmalarımıza sil baştan yeniden başlamak zorunda kalacağız" şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin İlk Organize Sera Bölgesi'nin Simav Eynal Kaplıcaları Bölgesi'de yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin başkanlığını yaptığı toplantıda ele alındı. Vali Şükrü Kocatepe, Organize Sera Bölgesi'nin gecikmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek," Simav'ın ekonomik kurtuluşu bu projeye bağlı. Yer altından çıkan 160 derecelik sıcak su buharının ısıtacağı 65 hektarlık bir alanda toplu seralar kurulacak. Bölge halkının işleteceği bu seralar Türkiye'nin ilk Organize Sera Bölgesi'ni oluşturacak. Seralarda üretilecek tonlarca ürün hem Simav'a hem de ülkemize çok büyük katma değer kazandıracak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 18:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet hayat IP: 78.175.253.xxx Tarih : 17.02.2008 16:35:46

VALIBEYIN AÇIKLAMALARINI ÇOK YERLI BULUYORUM SİMAV İLÇEMZİN EKONOMIK BOYUT OLARAK DİĞER İLÇEREİMİZDEN GERİ KALDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUM.EKANOMIMIZ İYİ OLMAZSA TOKİ EVLERİNİ NE YAPALIM.KI TOKİ EVLERİNE RAĞBET OLMAMIŞTIR.NEDENİ OKANOMIK SORUNDUR.OKADAR EMEK BOŞA GİTMİŞTİR DİYORSA VALIMIZ BİZ NE YAPALIM .GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKMAMIZ LAZIM.BAKAMIYORSAK KI GENCELERİMİZ DAHA BÜYÜK ŞEHİRLERE GÖÇ ETME NEDENİDE BUDUR.BİR AN ÖNCE SERALARIN KURULMASI SİMAV HALKININ MENFAATIDIR.