22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Ormanlık alanlarda böceklere tuzak

Kütahya'nın Simav ilçesinde, ormanları istila eden 'kabuk böceği' ile mücadele için Orman İşletme Müdürlüğü'nce belirli bölgelere tuzaklar kuruldu.

Ormanlık alanlarda ağaçların kurumasına sebep olan kabuk böceği ile mücadele için belirli bölgelere 250 dolayında tuzak kurularak böceğin ormanlara zarar vermesini önlediklerini belirten Simav Orman İşletme Müdürü Ekrem Bozkan, "Kabuk böceği daha çok genç ağaçlara zarar veriyor. Kabuklarını yediği ağacın gövdesinde su yollarını kestiği için su ve besinin taşınmasına engel oluyor. Ağaç bu yüzden erkenden kuruyup ölüyor. Bunu önlemek amacıyla sorumluluk bölgemizdeki ormanlık alanların belirli yerlerine tuzaklar kuruyoruz. Tuzak içerisine yerleştirdiğimiz ilaç erkek sineğin kokusunu yayıyor. Döllenmek isteyen dişi böcek tuzağa düşüyor. Böylece çoğalmasını önlemiş oluyoruz" dedi.

Tuzaklar sayesinde yakalanan çok sayıda kabuk böceğinin daha sonra itlaf edildiğini ifade eden Ekrem Bozkan, "Ormanlık alanlarımızın gelecek nesillere taşınması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Hiçbir canlının ormanlarımıza zarar vermesine izin vermiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2007 Cuma 18:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?