18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Panayırda kan bağışı

PANAYIRDA 50 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

Kütahya Kızılay Kan Merkezi Simav Panayırında stant açtı. 1 doktor ve üç hemşireden oluşan ekip 3 gün boyunca vatandaşlardan 50 ünite kan topladı.

Kan bağışının önemi konusunda vatandaşları aydınlatan ekip, broşürler dağıtarak halkı bilinçlendirmeye çalıştı. Kan bağışının insanın kendisini yenilemesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Mükerrem Bülbül, “Bir insan vücudunda kilosunun yaklaşık yüzde 8’i kadar kan vardır. Aldığımız bir ünite kan ise yaklaşık 450 mililitredir. Kan bağışı yapmak kesinlikle kilo almaya neden olmaz, bu bilimsel araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Kimse kan vermekten korkmasın çünkü korkulacak bir şey değil. Ayrıca kanın kime lazım olacağı belli olmaz, bir gün bize de lazım olabilir diye düşünülmelidir” dedi.

Simav’a 3 ayda bir geldiklerini belirten Bülbül, “Simav kan bağışı açısından oldukça bonkör bir ilçemiz. Bu tür etkinlikler bizim için iyi bir fırsat. Biz de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiğimize inanıyoruz. Yapılan kan bağışları memnuniyet verici derecede oldu. Tüm Simav halkına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

PANAYIRDA 50 ÜNİTE KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 11:32:00
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 11:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?