19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Şenköy kütüphanesi kitap bekliyor

BELDESİNE KÜTÜPHANE YAPTIRAN BAŞKAN, HAYIRSEVERLERDEN KİTAP BEKLİYOR

Kütahya’nın Simav İlçesine bağlı Şenköy beldesine, belediye başkanının çabaları ile yapılan kütüphane kitap bekliyor.

İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan 713 nüfuslu beldeye MHP’li Belediye Başkanı İsmail Barındık’ın girişimleri ile 2 ay gibi bir sürede bir kütüphane yapıldı.

Beldedeki çocukların okuyup bir yerlere gelmesinin en büyük hayali olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Barındık, belde halkını da kütüphaneden yararlanmaya davet etti. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde beldesine belediye başkanı seçilen ve yıllar önce kendi kendine beldeme belediye başkanı seçildiğimde herkesi okutmak için elinden geleni yapacağı sözünü veren Barındık, kütüphane Köse, yapılırken en büyük desteği yine belde halkından aldığını ifade etti. Kütüphaneye Belediyeden internet bağlanttığını da anlatan İsmail Barındık, şimdi tek eksiklerinin kitaplar olduğunu söyledi.

Hayırseverleri kütüphanesine kitap bağışı yapmaya davet eden İsmail Barındık, ilk kitap bağışının Uşakta saatçilik yaparak geçimini sağlayan Mehmet Sezai Keyvanoğlu isimli vatandaştan geldiğini bildirdi. Keyvanoğlunun içerisinde hikaye, roman ve daha bir çok konuda yazılmış iki bin dolayında kitabı kütüphanesine bağışladığını anlatan Şenköy Belediye Başkanı İsmail Barındık,” Geçtiğimiz gün beldemizi ziyaret eden Kaymakamımız sayın Cengiz Horozoğlu’da destek sözü verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca hayırseverlerden gelecek kitapları sabırsızlıkla bekliyoruz. Tek amacımız insanımız cahil kalmasın okusun, devlet bize imkan tanımış, bari biz de kendi evladımıza tanıyalım. Kütüphanemiz 24 saat açık olacak. İsteyen istediği saatte gelir oturur, kitabını okur. Biz zaten bunun için varız” dedi.

BELDESİNE KÜTÜPHANE YAPTIRAN BAŞKAN, HAYIRSEVERLERDEN KİTAP BEKLİYOR
BELDESİNE KÜTÜPHANE YAPTIRAN BAŞKAN, HAYIRSEVERLERDEN KİTAP BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 22:20:05
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 20:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?