25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

SGK'dan bilinçlendirme seferberliği

KÜTAHYA SGK’DAN BİLİNÇLENDİRME SEFERBERLİĞİ

Kütahya Simav’da halkı bilinçlendirmek amacıyla ilçe merkezinin yanı sıra 21 belde ve 69 köyde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından toplantılar düzenleniyor.

SGK Kütahya İl Müdürü Kenan Şenol, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı vermek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla 5’er kişiden oluşan iki ekip halinde Kütahya’nın 12 ilçesiyle belde ve köylerinin kapsayan bir tanıtım programı için 2 aydan bu yana halkın arasına karışarak bilinmeyenleri anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Kurumun temel amacının, sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, mali açıdan sürdürülebilir ve çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmek olduğunu anlatan Şenol, SGK'yı paydaşlarına tanıtmak, Sosyal Güvenlik Reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları yeni yasayla ortaya çıkan hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek ve toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı vermek, kayıt dışı istihdam ile mücadele etmek, kayıt dışının sigortalılarla işverenler açısından zararlarını anlatmak, prim borçlarının şartlarını anlatmak, borcu bulunmayan işverenlerin teşvik yasasından yararlanmalarını sağlamak amacıyla 60 günden bu yana yollara düştüklerini söyledi..

SGK konusunda bilinmeyenleri halka anlatmak ve vatandaşların sosyal haklarından en iyi bir şekilde yararlanmasını sağlamak için çırpındıklarını dile getiren Şenol ,” SGK varken sakın takipçilere gitmeyin. Onlarla muhatap olmayın, Sigortalı vatandaşlarımızdan rica ediyorum. İl ve ilçelerdeki SGK merkezlerine müracaat ederek personelimiz ile bire bir muhatap olun. Dertlerinizi sıkıntılarını onlara anlatın.. Göreceksiniz. Hizmeti anında alacaksınız. İş takipçileri hiçbir zaman kurumun yaptığını yapamaz. Emekli etme, sigortalı olarak kayıt altına alma işlemini sadece SGK yapabilir” diye konuştu.

Toplantılarda işverenlere de seslenen SGK Kütahya İl Müdürü Kenan Şenol,” İşverenlerimizin borcu yoktur yazısı için Kütahya’ya kadar gelmelerine gerek yoktur. İlgili ihale makamı web sitemize girmek suretiyle barkotlu çıktıyı alabilir ve işlemini yapabilir” dedi.

Şenol, tanıtım çalışmalarıyla Kütahya il merkeziyle 12 ilçesinde SGK konusunda bilinçlenmemiş tek bir vatandaş bırakmamayı hedeflediklerini ve bu hedefi de mutlaka yakalayacaklarını kaydetti.

KÜTAHYA SGK’DAN BİLİNÇLENDİRME SEFERBERLİĞİ
KÜTAHYA SGK’DAN BİLİNÇLENDİRME SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 12:24:01
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 12:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?