20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav Belediyesi'nin bütçesi açıklandı

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, 2009 yılı için hazırladıkları 18 milyon 500 bin YTL tutarındaki bütçe ile ilçeyi şaha kaldırmaya hazırlandıklarını bildirdi. 18,5 milyonluk bütçelerine ilerde ek bütçe yaparak 21 milyon YTL' ye çıkarmayı düşündüklerini anlatan Simav'ın bağımsız Belediye Başkanı Rıza Özdemir, bunun için devletten hiçbir beklentilerinin bulunmadığını bütçeyi hazırlarken belediyenin kendi öz kaynaklarına güvendiklerini söyledi.


2009 bütçesi ile ilçenin Karakür,101 Evler, Karşıyaka, Tabakhane, Yeni Mahalle, Hisarardı Mahallesi'nin Hıdrıllez bölgesi ile Kekliktepe Mahallesinde eksik kalan konutlara jeotermal enerji vermek için planladıkları yatırımları hızlandıracaklarını anlatan Özdemir, bu sayede ilçede jeotermal enerji ile ısınan konut sayısının 12 bine çıkacağını hatırlattı.

Yatırımları düşündükleri 2009 bütçesi ile şehri ısıtan sıcak su buharının tekrar Eynal Kaplıcalarına götürülmesi amacıyla dönüş hattı çalışmalarını da tamamlamayı planladıklarını belirten Özdemir, Eynal Kaplıcalarında hem yatak kapasitesini artırmak hem de müşterilere daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla 150 apart tarzı motel inşaatına başlayacaklarını bildirdi. Eynal kaplıcalarına 2009 yılında ayrıca bin kişilik yeni bir toplantı ve çok amaçlı salon ile yeni piknik alanları ve oyun parkları yaptırmayı düşündüklerini anlatan Özdemir, kaplıcada eksikliği hissedilen 400 kişilik caminin de temelini atacaklarını kaydetti.


2009 yılında Simav'ı ve Simav ovası ile Simav çayını kirlilikten kurtaracak Arıtma Tesisinin de 5 yıllık bir borçlanma suretiyle ihalesinin yapılacağı müjdesini veren Özdemir, öğrencilerin üniversiteye ulaşımlarında rahatlama sağlamak için iki yeni otobüsün alınacağını ifade etti. 2009 da Simav'da kilitli beton parke ile döşenmemiş cadde ve sokak bırakmayacaklarını anlatan Özdemir, yeraltı katlı oto park ihalesiyle Simav'a çağdaş ve modern bir Kültür Evi kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Özdemir, Simav'ı şaha kaldıracak 18,5 milyon YTL'lik bütçenin tamamının belediyenin kendi öz kaynaklarını kullanarak hazırladıklarına dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?