18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav çiçekçileri bekliyor

Simav'da vatandaşlar, ev ve işyerlerinin önündeki park ve bahçeleri süslemek için çevre il ve ilçelerden gelen çiçekçileri dört gözle bekliyor.

Toprağa ektikleri çiçek tohumlarının soğuk yüzünden çimlenmediğini bildiren Simavlılar, "Sahil bölgelerinde yetişen çiçeklere özeniyoruz. Simav’da gündüzleri sıcak, akşamları da soğuk geçen iklim yüzünden tohumlar geç çimleniyor. Tohumlar çimlenip çiçekler yetişinceye kadar yaz gelip geçiyor. Bizler de bu yüzden çevre il ve ilçelerden pazara gelen seyyar çiçekçileri dört gözle bekliyoruz. Onlardan temin ettiğimiz hazır gül, karanfil, begavil, kartopu, filbari, aşk merdiveni, hercai menekşe, kadife, muz çiçeği, kedi tırnağı, küpeli, kazanya, ateş çiçeği, cam güzeli ve onbiray gibi çiçekleri alıp, ev ve dükkanlarımızın önüne ekiyoruz" dedi.

Yalova’dan getirdikleri çiçekleri Simav’da pazarlayan çiçekçi Halil Elibol, "Simav’da çok iyi iş yapıyoruz. Simavlılar çiçeklere çok düşkün. Onların yapamadıklarını bizler Yalova, Bursa ve İzmir yöresinde yetiştirip Simav’da pazarlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 12:48:42
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 12:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?