22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

'Simav keşfedilmeyi bekliyor'

İzmir 9 Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DEDAK) üyeleri, Kütahya’nın Simav'ın Samat Köyü’nün bin 425 rakımlı zirvesine çadır kurup stres attı.

40 üyeden oluşan dağcılık ekibiyle geldikleri Simav’da unutulmaz 2 gün geçirdiklerini bildiren DEDAK Başkanı Bayram Ali Altuğ, "Simav, tabii güzellikleri, şifalı kaplıcalarıyla harika bir yer. Yaz aylarında bile zirvesinde kar bulunan 1450 rakımlı Simav, Akdağ ve Gölcük dağları keşfedilmeyi bekleyen müthiş güzellikler. Yörük gelenek ve göreneklerinin halen yaşatıldığı Samat Köyü’nün zirvesine çadır kurduk ve üyelerimizle birlikte 2 harika gün geçirdik. Samat halkı büyük bir misafirperverlik örneği gösterdi. Aynı zamanda bize geleneksel düğün merasimi sundular. İzmir’e döndüğümüzde arkadaşlarımıza ve İzmir halkına Simav hakkında anlatacağımız çok şeyler olacak. Simav, keşfedilmeyi bekliyor. Gelecek yıl daha kalabalık bir kafile ile Simav’a tekrar gideceğiz" dedi.

Çeşitli meslek ve yaş guruplarından oluşan 40 kişilik DEDAK üyeleri, kamp kurdukları Simav dağı zirvesinde hatıra fotoğrafı çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 12:44:50
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 13:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?