22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav MOBESA sistemiyle donatılacak

Kütahya'nın en huzurlu ilçesi Simav'da son günlerde asayiş ve hırsızlık olaylarında artış görülmesi yetkilileri harekete geçirdi. 

Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, ilçenin güvenliği konusunda alınacak tedbirler için Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda halkın da katıldığı bir toplantı düzenledi. Huzur ve asayişin sağlanması, suçlu ve delillere en kısa sürede ulaşılması için Simav'ı 5'i hareketli biri sabit olmak üzere 6 kamerayla 24 saat gözetleyecek MOBESA sistemiyle donatmaya hazırlandıklarını belirten Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, "Her nimetin bir külfeti var. Türkiye'nin şu an için en huzurlu ilçesi sayılan Simav'da bu durumun devam etmesi için sizlerinde desteğiyle ilçeyi 24 saat gözetleyebilecek sistem oluşturacağız" dedi. 

Toplantıya katılan Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir'in yaklaşık 90 bin YTL'ye mal olması planlanan sisteme 30 bin, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Şeref Kazcıoğlu'nun 10 bin, diğer davetlilerin 500 ile bin YTL dolayında katkı sağlayacaklarını açıklamaları Kaymakam Ercoşkun'u sevindirdi. 

İlçenin giriş ve çıkış noktalarıyla merkezde 4 ayrı noktaya yerleştirilecek kameraların plaka tanımlama sistemini de içerecek şekilde planlandığını belirten Kaymakam Ercoşkun, "Şimdilik 6 kamerayla başlayacak sistem ilerde 250 kameraya kadar çıkabilecek şekilde kurulacak. Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis arkadaşlarımız monitörlerden Simav'ı 24 saat gözetleyecekler. Polisin eli güçlenecek" şeklinde konuştu. 

Simav'a kurulacak MOBESA sisteminin 5 yıl boyunca ilçeye giriş ve çıkış yapan araçları kayıt altına alabilecek nitelikte olacağını bildiren kaymakam Ercoşkun, "Hiç kimsenin Simav'ın huzurunu bozmasına izin vermeyiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 11:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?